S-a pus praful pe anchetă de la Leurda cu cerbul mâncat de câini

1335

Incidentul din Leurda de Motru, care a avut loc în urmă cu trei luni de zile, când un cetățean a reclamat la poliție că un cerb a fost mâncat de viu de câinii vecinului său, nu a fost rezolvat încă de autoritățile competente. Mai exact, nici Poliția Motru și nici Poliția Animalelor Gorj nu au mișcau un deget pentru a-l trage la răspundere pe proprietarul câinilor, care nici măcar nu a fost audiat în această cauză.

Șocant este că patrupedele respectivului sunt în libertate pe proprietate, deși vorbim de câini ciobănești destul de periculoși. De altfel, cerbul mâncat de viu, în vara acestui an, în urmă mușcăturilor puternice, a murit la doar câteva ore după ce reclamantul l-a dus, de urgență, la medicul veterinar. Animalul a ajuns atunci în posesia paznicului de vânătoare de pe raza satului Leurda, care a comunicat apoi că pentru cerb nu s-a mai putut face nimic.
Este ieșit din comun că după trei luni de la comiterea faptelor, cu autor cunoscut, indicat de reclamant, ancheta bate pasul pe loc, iar cel vinovat nu este tras la răspundere.
Reamintim că incidentul de la Leurda s-a petrecut în prezența martorului care a fost audiat de două ori în cauză, o dată la Poliția Motru și apoi la Poliția Animalelor, cu sediul lângă Gara Târgu-Jiu, dar, în mod suspect, anchetă s-a oprit aici. Reamintim că acest caz făcut public de Gorjeanul a impus autorităților competente să miște ceva după apariția materialului de presă, ca apoi lucrurile să rămână în același stadiu de stand-by.
A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here