Victorie obținută cu un om în minus! Trică a bifat al doilea succes la Viitorul

1244

Viitorul Târgu Jiu a smuls un nou succes cu Eugen Trică pe bancă. Numirea tehnicianului doljean a fost de bun augur pentru trupa finanțată de Nicolae Sarcină, care are 7 puncte în trei partide. Victoria cu Unirea Constanța nu a fost una facilă. Felipe Acosta s-a accidentat la încălzire, fiind înlocuit de Denis Brînzan. Gabi Dodoi a deschis scorul în minutul 33, dar atacantul a fost, şi el, schimbat până în pauză de Sveicauskas (`39), pentru că Alex Băican a văzut cartonaşul roşu în poziţie de ultim apărător. Deşi au evoluat minute bune în superioritate numerică, vizitatorii au marcat abia în minutul 77, prin Alexandru Nicola. Trică a forţat, l-a introdus şi pe Mitrică şi, în 10 oameni, gazdele au obţinut victoria. Autorul golului a fost Ciprian Rus (86). Nici fostul golgheter al arădenilor nu a terminat meciul pe teren, fiind eliminat în minutele de prelungire pentru că a şutat în minge după fluierul arbitrului.

VIITORUL TÂRGU JIU – UNIREA CONSTANŢA 2-1 (1-0)
Viitorul: Eftimie – Buleică (cpt.), Băican, Core, Copaci (79, Mitrică), Țegle, Brînzan (61, Ciul), Vulpe, Al. Dulca, Dodoi (39, Sveicauskas), Cip. Rus. Rezerve: Geantă – Misarăș, Gîrbiță, Gheban, Vespe, Felipe Acosta. Antrenor: Eugen Trică.
Unirea Constanța: Udrea (cpt.) – Nicola, Bobaru, Tălmaciu, Carabela, Ciuciulete, Șuteu (90, Lăcătuș), Șerbănescu, Laur. Ardelean (61, Trucă), Chirițoiu (46, Rob. Tudor), Ad. Niță (61, Jerdea). Rezerve: M. Popescu – Stavrositu. Antrenor: Leonard Strizu.

,,Este bine, deocamdată. Important este că acumulăm puncte. Am obţinut o victorie muncită, mai ales că echipa a jucat în inferioritate numerică 60 şi ceva de minute. Nu l-am înţeles pe arbitru la acel cartonaş roşu al lui Băican şi nici la finalul meciului, cu Ciprian Rus. Nu ştiu ce a vrut să demonstreze când i-a dat al doilea cartonaş galben, dar e important, până la urmă, că am reuşit să luăm cele trei puncte şi, uşor-uşor, urcăm în clasament. Chiar şi în 10 oameni am controlat meciul, am avut posesie, situații de a marca. Pe final, am pus presiune pe adversar, am forțat puţin cu Mitrică lângă Ciprian Rus, şi defensiva lor a cedat. Este un rezultat echitabil, noi am fost echipa mai bună şi jucătorii mei au dat dovadă de mare caracter. S-au strâns, s-au unit şi am reușit să câștigăm, ceea ce este foarte important. Nu există meciuri ușoare, le-am spus să nu se gândească că acum ceva timp echipa asta a pierdut cu 14-0. De atunci s-au schimbat foarte multe, practic 80% dintre ei sunt jucători de la academia FCSB, care au știința jocului”, a spus Eugen Trică după meci. În runda viitoare, gorjenii se deplasează la Poli Iaşi.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here