Exfolierea – frumuseţea şi prospeţimea pielii

561
exfoliereSe recomandă ca o dată pe săptămână să faceţi o şedinţă de exfoliere, pentru a-i conferi pielii un aspect proaspăt, întinerit şi strălucitor. Nu este nimic altceva decât un ritual de curăţare profundă, de eliminare a celulelor moarte, de punere în mişcare a circulaţiei periferice, de reducere a punctelor negre şi de combatere a celulitei. Pentru o exfoliere reuşită trebuie să aveţi la îndemână un produs potrivit pentru piele. Există scrub-uri mai abrazive şi altele mai delicate, va trebui să alegeţi în funcţie de sensibilitatea pe care o deţineţi.

Dacă preferaţi reţetele naturiste vă puteţi prepara un tratament abraziv folosind făina de porumb, de ovăz, zahăr, tărâţe, zaţ de cafea, pe care să le amestecaţi cu miere, cu argilă şi să diluaţi amestecul cu puţină apă sau ulei de corp.

Înainte de peeling se recomandă să vă masaţi corpul pentru ca el să se obişnuiască cu acţiunea în sine. Apoi trebuie să staţi în apă pentru înmuiere şi să aplicaţi tratamentul abraziv folosind un burete, o perie, o mănuşă, un prosop, executând mişcări circulare pe toată suprafaţa corpului, insistând asupra coatelor, genunchilor şi călcâielor. Pentru gât şi faţă veţi folosi doar produse special concepute pentru îngrijirea lor.
După ce aţi terminat de „maltratat” tot corpul, clătiţi bine încercând să suportaţi apa mai rece pentru a închide porii. După toată operaţiunea lăsa-ţi pielea să se usuce de la sine pentru ca la final să folosiţi o cremă sau o loţiune hidratantă.
Când achiziţionaţi un produs nou de exfoliere se recomandă să îl încercaţi mai întâi pe o suprafaţă mică de piele pentru ca nu cumva să fiţi alergică la vreunul dintre compuşii săi.
După exfoliere vă veţi simţi ca un nou-născut, pielea fiind foarte proaspătă şi catifelată, eliberată de impurităţi. Numai că nu trebuie să exageraţi cu acest procedeu pentru că dincolo de beneficii poate duce la o uscare excesivă a pielii (de aceea este foarte important produsul pe care-l folosiţi). Aşadar, exfoliaţi, dar cu măsură!
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.