Daniela Rusu, o artistă cu înclinaţii spre medicina legală

721

daniela rusuDaniela Rusu este din Băleşti şi a început să-şi pună în valoare talentul nativ asupra muzicii populare din dragoste pentru Maria Lătăreţu, dar şi pentru că străbunica o adormea adesea cu cântece care au împins-o spre muzică.
Dana, aşa cum prietenii o numesc, împacă cu succes de câţiva ani încoace, de când s-a apucat de muzică, şi învăţătura şi pasiunea. Condiţia pe care tatăl său i-a impus-o pentru a continua să cânte este să aibă note bune la şcoală. Adolescenta are 16 ani şi este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Dragostea pentru Maria Lătăreţu, al cărui repertoriu l-a adoptat adesea, au făcut-o să studieze din ce în ce mai mult muzica populară.

Astfel, ea a absolvit anul trecut Şcoala Populară de Artă la canto popular şi deja are un an de perfecţionare.

Printre premiile obţinute, la festivalul „Pe fir de baladă” de anul trecut şi din 2009, a luat premiul I, respectiv al II-lea. „Este o fată talentată, dar căreia îi recomand să muncească mai mult. Este singură la părinţi, aşa că se bucură de tot sprijinul financiar al acestora pentru a studia mult mai mult în domeniu”, ne-a declarat Emilia Dragotoiu-Nanu, preofesoara de canto a Danielei Rusu.
O viitoare doctoriţă cu talente artistice
După terminarea studiilor liceale, tânăra îşi doreşte să urmeze Facultatea de Medicină, a secţiei de Medicină Legală, dorindu-şi foarte mult să devină medic legist, pentru a veni în sprijinul autorităţilor. De asemenea, aceasta nu doreşte nici să-şi părăsească pasiunea din copilărie, muzica populară, vrând în paralel să urmeze şi studiile Conservatorului. „Voi încerca să împac ambele meserii, şi voi face cum fac şi acum, adică am grijă să iau note bune la şcoală şi să obţin performanţe în muzica populară”, ne-a mărturisit Daniela.
O altă pasiune a adolescentei sunt drumeţiile la munte. Abia aşteaptă sezonul rece, pentru a merge într-o staţiune cu părinţii, deoarece vrea să îi provoace la o întrecere cu schiurile. Învăţată de către părinţi încă de acum câţiva ani cum stă treaba cu schiurile, Dana a ajuns chiar să practice acest sport mult mai bine decât cei care au iniţiat-o.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here