Recepția finală a sistemului de alimentare cu apă din Motru, deblocată după 5 ani

2202

Branșarea la rețeaua cu apă a locuitorilor din satele aparținătoare municipiului Motru devine o realitate în următoarea perioadă, datorită faptului că, ieri, a fost realizată, în sfârșit, recepția finală a sistemului de alimentare cu apă și a stației de epurare a municipiului.
Asta s-a întâmplat urmare a demersurilor realizate de către primarul municipiului, Cosmin Morega, în colaborare cu operatorul regional de apă, dar și cu executanții lucrării.
În cele zece luni de mandat, edilul a făcut numeroase demersuri pentru a debloca situația, a remedia deficiențele, astfel că ieri a fost posibilă recepția finală, urmând ca cetățenii să poată beneficia de apă potabilă, în urma demersurilor pe care le vor face către operatorul regional, Aparegio.
De acum înainte, toți cei care vor să se branșeze la noul sistem vor trebui să facă solicitare către Aparegio, urmând ca operatorul, împreună cu primăria, să obțină toate autorizațiile pentru branșarea locuințelor.
De menționat faptul că toate solicitările vor fi onorate, urmând ca pe domeniul public să fie realizate cămine de apă, unde vor fi montate apometrele, lucru care va face posibil ca de acum înainte toți cetățenii să beneficieze de apă, să nu mai fie o problemă, pe viitor, acest lucru, mai ales în perioada secetoasă, când unii cetățeni aleg să ude grădinile, avându-se în vedere că apa menajeră, în unele zone, nu este contorizată.
Se bifează astfel încă o realizare a primăriei municipiului în beneficiul cetățenilor, cu privire la sistemul de alimentare cu apă, lucru care în ultimii cinci ani nu a fost posibil. Edilul de Motru dă asigurări că dacă totul decurge normal (acum e în faza de licitație), încep lucrările și la sistemul de canalizare, atât în oraș, cât și în localitățile componente municipiului (sate).
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here