Alimentaţia protejează frumuseţea în timpul verii!

639
art2. pag cosmeticaPiele deshidratată şi predispusă la iritaţii
Care sunt cauzele? În timpul verii, transpirăm mult mai mult decât în restul anului, aşa încât epiderma este incomparabil mai sensibilă. Pe lângă aceasta, un factor important în context îl constituie sarea marină sau clorul din piscină. Acestea afectează pielea. Iar dacă mai apar şi arsurile solare, „tacâmul” este complet. Ce ar trebui să mănânci? Pielea hipersensibilă şi afectată de acest gen de probleme se va regenera mai repede şi îşi va recăpăta strălucirea dacă vei consuma zmeură, căpşuni şi afine. Aceste fructe sunt foarte bogate în antioxidanţi şi conţin un procent semnificativ de vitamina C. De asemenea, proteinele prezente în carnea roşie, carnea de pui, ouă şi legume sunt şi ele indicate în situaţia aceasta. Nu uita să te hidratezi eficient. Şi, pentru că prin transpiraţie poţi pierde calciu, ar fi recomandabil să consumi cât mai multe produse lactate.

Păr uscat şi deteriorat
Care sunt cauzele? Cele binecunoscute: supraexpunerea neprotejată la soare (adică fără o băsmăluţă, şapcă sau bandană care să ferească părul de acţiunea razelor de soare), apa sărată şi clorul din piscină. Una dintre cele mai dăunătoare situaţii apare atunci când părul se usucă la soare. Duşul este de folos, dar numai într-o mică măsură. Şamponarea este cea care face diferenţa. Şi, cum nu întotdeauna poţi face acest lucru de îndată ce-ai ieşit din apă, este posibil ca într-o dimineaţă să constaţi că aspectul strălucitor şi sănătos al părului s-a dus. Dincolo de folosirea unui balsam cu efect de regenerare şi a unei măşti, poţi regla problema şi cu ajutorul produselor alimentare. Ce ar trebui să mănânci? În situaţia dată, este nevoie de cât mai multe proteine, pentru că acestea hrănesc părul din rădăcină şi pot ajuta şi la regenerarea scalpului. De asemenea, ai nevoie de vitamina B5 (o regăseşti în iaurturi, cereale integrale, lăptişor de matcă, legume verzi, galbenuş de ou), vitamina B8 (pentru aceasta, consumă ouă preparate, fierte sau omletă, şi ficat de pasăre), acid folic (îl găseşti în spanac, cereale îmbogăţite, salată verde, linte), calciu (produse lactate) şi zinc (peşte şi carne). Aceste elemente nutritive contribuie nu numai la regenerarea părului, ci şi la menţinerea sănătăţii şi aspectului mătăsos al pielii.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.