VIDEO: Chirurgul Neață, prins pe interceptări: ,,Dacă e speranță de ceva bănuț, internez! Dacă nu, nu internez”!

4130

Gheorghe Neață, doctor chirurg cu ștate vechi la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, manager al SJU și aspirant de mai multe ori la această funcție, fost consilier județean PSD, a fost luat ieri cu cătușe și băgat pentru 24 de ore în arestul IPJ Gorj. Medicul a fost luat la întrebări de joi dimineață, imediat ce a ieșit din gardă, acesta trezindu-se cu polițiștii la ușă, cu cabinetul din spital percheziționat, dar și cu locuința. Polițiștii l-au însoțit pe doctor în fața procurorului de caz, alături de câteva zeci de sticle de băutură scumpă, parfumuri, cafea și 71.000 de lei găsiți în cabinetul purtătorului de halat alb. Neață a refuzat să dea declarații la ieșirea de la Parchet, dar a șocat comunicatul de presă al PT Gorj, care l-a prins pe medic vorbind singur, în biroul său. Acesta se ruga zilnic la Dumnezeu să îl protejeze de procurori, dar își cântărea și înternările în spital și intervențiile chirurgicale în funcție de mita primită de la pacientul aflat în necaz.

Mare lovitură, ieri, pentru doctorul chirurg Neață. Acesta a fost ridicat de polițiști și dus în fața procurorilor, ca apoi să fie dus, încătușat, în arestul IPJ, asta pentru 24 de ore. La baza urmăririi penale a doctorului stau însă reclamațiile a patru persoane, care au sesizat că li s-ar fi pretins mită de către doctorul care oricum încasează peste 15.000 de lei salariu.

Procurorii spun că sunt 13 acte materiale privind luarea de mită și fac publice câteva dintre discuțiile doctorului cu sine. Neață a primit între 6 și 16 iunie bani și bunuri de la nouă persoane. Pe data de 9 iunie, seara la ora 23.00, fiind chemat la o urgență, doctorul vorbește singur în birou următoarele:

,,Dacă e speranță de ceva bănuț, internez! Dacă nu, nu internez!”.


Aceste spuse ale doctorului, interceptate de polițiști, demonstrează că acesta punea în balanță banii, nu viața pacientului aflat în urgență. Tot procurorii susțin, în baza probatoriului, că atunci când primea prea puțină mită, doctorul era chiar nemulțumit. Acesta își număra banii în birou și vorbea singur. ,,…ce făcu…subțire de tot… 4,5,6… aaa, bun mă. Buuuun! Mi-a dat 5 milioane, hai, păi da! Șase. Păi trebuia să fie șase. Păi da…moșu trăiește”, mai vorbea, singur, Neață. Se ruga zilnic să-l ferească Dumnezeu de procurori! Procurorii surprind și o rugăciune făcută zilnic de doctorul Neață, care se ruga la Dumnezeu să-i dea sănătate, bani și să îl ferească de procurori. Medicul chirurg nu și-a recunoscut faptele și și-a rezervat dreptul la tăcere în fața procurorului de caz. În contul doctorului se află 1,4 milioane de lei, iar în birou aproape 71.000 de lei, din care 3400 erau euro și 350 de lire sterline.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here