Pasiunile Olimpiei Vegliach, între muzică şi medicină

697

Vegliach OlimpiaOlimpia Vegliach este o tânără din Târgu Jiu, pentru care muzica este o parte constantă în viaţa sa. Şi pentru a demonstra cât de pasionată este, Olimpia urmează studiile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia canto clasic.În clasa a VIII-a, Olimpia Vegliach terminase deja studiile de canto popular la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu, iar de atunci şi până în prezent, a rămas colaboratoare a instituţiei.

Acum, este în ultimul an de studii, anul IV, la canto clasic, iar după terminarea facultăţii, aceasta doreşte şi un master pentru a-şi asigura o carieră strălucită. Colegă de facultate cu excepţionalul interpret Marcel Pavel, Olimpia Vegliach nu a uitat care au fost începuturile sale în muzica clasică. „Iulian Băiaşu, profesorul meu de canto clasic, este cel care care m-a îndreptat spre acest gen artistic. El este renumit pentru tehnica vocală şi vocalizele sale terapeutice”, ne-a declarat aceasta. Marile pasiuni dintotdeauna ale tinerei au fost medicina şi muzica. „Mi-a plăcut foarte mult medicina. Dacă nu aş fi făcut muzică, aş fi vrut să devin medic oftalmolog” , ne-a spus Olimpia.

Nici de dans nu este străină
Timp de un an şi jumătate, viitoarea cântăreaţă de operă a cochetat şi cu dansul. Aceasta a făcut dans de societate, dar a renunţat după o perioadă, deoarece nu putea împăca toate activităţile. „Dansurile care îmi plac cel mai mult sunt tangoul, pentru că mi se pare pasional, şi valsul, pentru că este foarte elegant” , a completat Olimpia Vegliach.Bunica sa o numeşte „un mic maestru al bucătăriei” şi, asta, deoarece interpreta se pricepe de minune în arta culinară. Cea care a iniţiat-o în aceste taine este tot persoana care o laudă. Olimpia ştie să pregătească de la cel mai simplu fel de mâncare, până la cel mai greu preparat. Olimpia Vegliach se declară a fi o persoană prietenoasă, care se ataşează imediat de oamenii buni din jurul său. Mama acesteia i-a fost, de-a lungul anilor, prietenă, confidentă, sprijin, mamă, soră. „Tot ce am făcut şi tot ce voi face în viaţă va fi cu ajutorul mamei mele. Am ajuns departe datorită ei” , a încheiat tânăra.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here