Protestele angajaţilor CE Oltenia CONTINUĂ!

3095

* Ei aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a Legii care prevede condiţiile speciale de muncă

Proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare a fost votat ieri, în Camera Deputaților, cu 302 voturi, o abţinere şi alte patru „împotrivă”. Legea trebuie să fie trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis şi, apoi, publicată în Monitorul Oficial.

„Trebuie să fim precauți şi consecvenți”
Până nu se întâmplă toate astea, protestele din faţa Prefecturii Gorj ale angajaților Complexului Energetic Oltenia, care sunt în stradă de 19 săptămâni, vor continua şi de azi înainte: „Oamenii așteaptă demult să le fie recunoscut acest drept, mesajul meu este, din nou, să nu ne îmbătăm cu apă rece, să fim precauți şi consecvenți. Pe procedură, legea trebuie să meargă la promulgare şi apoi în Monitorul Oficial. Asta am cerut încă de la început și pentru asta vom protesta în continuare. Ne vom opri când această lege se va aplica” a declarat liderul de sindicat Manu Tomescu.

Peste 700 de posturi dispar definitiv din organigrama CEO
Pe de altă parte, Manu Tomescu amintește faptul că protestatarilor li s-a reproșat de aproape 5 luni de zile că această lege, votată ieri, va duce la închiderea CEO. Acuzatorii erau o parte a liderilor de sindicat care, între timp, s-au răzgândit şi au venit cu susținere alături de protestatari, dar mai ales de liderii PNL Gorj.
Manu Tomescu a declarat: „Nu această lege prin care ni se recunosc condițiile grele în care muncim omoară CEO, ci disponibilizările. Gândiți-vă că cele peste 700 de disponibilizări dispar cu tot cu căsuța din organigramă, adică definitiv. Locurile astea de muncă dispar şi asta va duce CE Oltenia aproape de dispariţie, nu noi, care ne-am cerut un drept pe care noi îl avem”, a mai spus acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here