O noapte cât o sută! Muzeele din Târgu-Jiu au oferit cultură pentru toate gusturile

1466

Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși”, Muzeul de Artă și Muzeul Județean ,,Al. Ștefulescu” au oferit, sâmbătă, un regal cultural publicului iubitor al artelor. ,,Noaptea Muzeelor” a reprezentat, de această dată, la Târgu-Jiu, un șir de evenimente culturale de înaltă ținută, pentru toate gusturile.

Au fost prezentate astfel, pe parcursul a mai multor ore, în instituțiile culturale menționate, expoziții de pictură, deschise pentru publicul larg, reprezentații artistice, recitaluri de muzică clasică și jazz și ateliere de artă.
Calitate, acesta a fost cuvântul de ordine, iar muzeele s-au întrecut în a arăta că Târgu-Jiul are artiști de valoare care pot umple sălile și pot transforma cu adevărat orașul în unul cultural.
Copii, tineri, dar și artiști consacrați au smuls exclamații de uimire publicului, s-au împărțit aplauze și s-au oferit îmbrățișări sincere și sute de felicitări.
Muzeul de Artă le-a dat posibilitatea elevilor de la secțiile Liceului de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu să demonstreze că sunt valoroși. În sălile de expoziție ale instituției s-au auzit acorduri de pian, vioară, chitară și violoncel.
În holul muzeului s-a susținut un moment teatral, iar lucrările din muzeu parcă au prins viață în acordurile muzicii clasice. Teatrul, muzica, pictura și chiar baletul au dat culoare muzeului și l-au umplut de viață.
Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși” a îmbrăcat straie de sărbătoare. Casa Gănescu, nu demult o clădire mohorâtă, a atras toate privirile și urechile finilor ascultători de jazz. Muzeul a fost luminat pe exterior în culorile roșu, galben și albastru, iar în interior expozițiile Dariei Haidău și a Cristinei Cioplea au oferit viață, în clădirea care și-a întâmpinat vizitatorii cu ușile larg deschise.
Un regal Maria Tănase, oferit de artiștii Mircea Suchici si Diana Drăghici, a atras ca un magnet publicul amorțit de pandemie, dar dornic însă să retrăiască o normalitate așteptată un an de zile.
În grădina muzeului s-a instalat apoi o scenă pentru etno jazz Opus 1.61, aici având loc un recitat de zile mari, completat cu inserții media à la Andreea Medar și Mălina Ionescu, dar și cu un teatru de umbre coordonat de Pompiliu Ciochia. Merită apreciat efortul tuturor celor implicați în aceste evenimente, pornind de la Denisa Șuță până la Dumitru Hortopan, muzeul de istorie oferind publicului expoziții de pictură, costume populare și deschidere în sălile expoziționale pentru publicul interesat.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.