Pulsul referendumului de duminică, luat la mitingul USL de la Rovinari: Gorjenii vor să-l vadă pe Băsescu la puşcărie!

370

Peste 3000 de gorjeni s-au adunat joi la ora 18.00 în faţa Casei de Cultură din Rovinari pentru a participa la mitingul USL organizat de reprezentanţii celor trei partide din Gorj, PSD, PNL şi PC pentru referendumul de duminică. În ciuda faptului că s-a încercat, timid ce-i drept, împiedicarea organizării în bune condiţii a acţiunii, menite să atragă atenţia cetăţenilor privind flagelul “Traian Băsescu”, mitingul s-a organizat în condiţii excelente în faţa edificiului deţinut de sindicaliştii lui Marin Condescu.
Înarmaţi cu steaguri şi pancarte pe care erau notate lozinci anti Băsescu, miile de gorjeni au fost la ora stabilită în inima oraşului Rovinari, altădată un fief PDL.

Pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură din Rovinari, au urcat pentru a le vorbi celor prezenţi Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, Ion Călinoiu, preşedintele executiv, totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, viceprimarul municipiului Aurel Popescu, secretarul de stat Bebe-Viorel Ionică, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu şi Mădălina Ciolocoi, consilieri judeţeni de la cele trei partide ce compun USL, Marius Borcan preşedintele PC Gorj şi mulţi alţii. Toţi le-au explicat participanţilor necesitatea îndepărtării lui Traian Băsescu de la cârma statului, dar şi problemele pe care acesta le-a creat dascălilor, pensionarilor, bugetarilor şi altor categorii de persoane care s-au trezit cu veniturile înjumătăţite de măsurile Guvernului tolerat de Băsescu, măsurile fiind acceptate de preşedintele suspendat.
Mulţimea a aprobat cele spuse de vorbitori strigând “Jos Băsescu” şi “Băsescu la puşcărie!”.

Useliştii, interzişi pe scări
Ieri de dimineaţă, înaintea mitingului, sindicaliştii din Rovinari au anunţat organizatorii că nu au ce căuta pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Rovinari, unde inţial s-a dorit amplasarea scenei. Pescariu a fost unul dintre cei care au făcut gură privind folosirea scărilor clădirii de către USL, ordinul venind, se vehiculează, şi de la Marin Condescu.
În ciuda tuturor divergenţelor mitingul s-a organizat şi şi-a atins scopul, dorindu-se ca cei prezenţi să aibă curajul, indiferent că sunt mineri sau energeticieni, să participe la votul de duminică şi să spună “Da” pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here