Săptămână plină de emoție la Spitalul Rovinari! Medicii tineri și aparatura performantă și-au spus cuvântul!

2256

Cooptarea unei echipe de cadre medicale tinere, însă foarte bine pregătite, dar și investiția în aparatură și îmbunătățirea condițiilor, au făcut ca Spitalul Orășenesc ,,Sf. Ștefan” Rovinari să crească enorm în ochii pacienților, astfel că s-a ajuns la efectuarea unor intervenții laparascopice în sfera genitală, dar și la alegerea mai multor mame să nască la această unitate medicală.

Îmbunătățirea actului medical și a serviciilor oferite în cadrul Spitalului Rovinari au reprezentat punctele forte din ultimii ani ale edilului Robert Filip. Numărului medicilor care au ales să își practice meseria în favoarea pacienților din Rovinari și din localitățile din împrejurimi a crescut, echipa de doctori fiind una întinerită și pregătită să vină în sprijinul celor care se adresează unității spitalicești.
Săptămâna trecută, cadrele medicale de la Spitalul Rovinari au efectuat cu succes o intervenție chirurgicală laparoscopică pentru extirparea unui chist ovarian. ,,De la o zi la alta, sunt tot mai împlinit când vine vorba despre unul dintre proiectele mele de suflet – Spitalul Orășenesc Rovinari. O echipă medicală de excepție, formată din medicii chirurgi Ciprian Marina și Ovidiu Cârstina, alături de doamna doctor Carmen Bărbulescu, medic obstetrică-ginecologie, a efectuat, în premieră pentru spitalul din Rovinari, o intervenție laparoscopică pentru extirparea unui chist ovarian. Intervenția a decurs foarte bine grație profesionalismului cadrelor medicale, reușită care a fost posibilă, în același timp, datorită unei unități ultramoderne de electrochirurgie (Ligashure), achiziționată de Primăria orașului Rovinari. Medicul chirurg Ciprian Marina s-a alăturat de curând echipei medicale de la Rovinari, venind de aproximativ două luni de la un alt spital. Cu siguranță veți mai auzi de domnia sa, foarte curând. Alături de colegii medici de aici, pregătește încă o serie de intervenții de mare complexitate ce urmează să fie făcute, de asemenea, în premieră. Vreau să mai adaug faptul că în acest moment, la spitalul din Rovinari, sunt acoperite cu medici toate specializările. Totodată, am continuat procesul de întinerire al corpului medical, iar acum, toți cei 28 de medici angajați pe perioadă nedeterminată au vârsta sub 45 de ani. Felicit din toată inima corpul medical al spitalului și întreaga echipa managerială! Îi asigur de toată deschiderea și aprecierea mea. Pe dumneavoastră, stimați cetățeni, vă asigur că voi acționa permanent pentru îmbunătățirea actului medical și a condițiilor spitalicești”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari. De asemenea, tot în ultima săptămână, două femei, din Turceni, respectiv Câlnic, și-au adus pe lume pruncii la Spitalul Rovinari, prin operație de cezariană, copilașii fiind sănătoși, iar mamele beneficiind de toată îngrijirea post-operatorie.
,,Cele două femei, una din Turceni, iar cealaltă din Câlnic, mi-au povestit despre cum a decurs totul, declarându-se mulțumite atât de condițiile din spital, cât și de personalul medical de la secțiile ginecologie și neonatologie. Luca Alexandru și Alexandru Constantin au fost aduși pe lume în urma unor operații de cezariană efectuate de medicii Carmen Bărbulescu și Alina Dârloagă Pancea, iar totul a decurs foarte bine. Cei doi micuți au cântărit câte 3.500 de grame și au primit la naștere note foarte bune (8 și 9) din partea medicului pediatru-neonatolog Andreea Pistolea. Sănătate și mult succes în viață le doresc celor doi nou-născuți, iar părinții lor să fie mereu mândri de ei. Felicitări și mulțumiri sincere le transmit și medicilor care au făcut ca totul să fie o reușită”, a precizat edilul Robert Filip.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here