MĂCEL în PĂDURE, de 2.300.000 de lei! Angajaţii Ocolului Silvic, în cătuşe!

10114

* Au acţionat acolo unde proprietarii sunt plecaţi în străinătate sau prea bătrâni să-şi apere pădurea
* Au tăiat şi arborii pe care-i aveau în administrare
* 3.400 de metri cubi de lemn, doborâți de joagărul pădurarilor

Prejudiciu uriaş la Ocolul Silvic Motru! Doi pădurari au fost reţinuţi miercuri pentru infracţiuni la regimul silvic. Ei au fost deferiţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunerile legale. Dezastrul făcut în pădurea Bolboşi – Motru se ridică la peste 2,3 milioane de lei, o pagubă mai mare şi faţă de prejudiciul adus de tăierile ilegale de la Tismana.

Raport
Toate infracțiunile sunt îndosariate într-un raport al Gărzii Forestiere Gorj, raport ce a fost trimis organelor de cercetare penală, Regiei Naţionale a Pădurilor şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Cei doi pădurari reţinuţi sunt acuzaţi de mai multe fapte infracţionale, paguba în domeniul forestier fiind de nu mai puţin 3.400 de metri cubi.
Aceștia au ras pădurea din două cantoane, 1.700 mc de lemn din suprafeţele administrate chiar de ei şi alţi 1.600 mc de lemn din suprafețele rămase fără pază. „Pădurarii au acţionat în suprafeţele forestiere ale căror proprietari sunt plecaţi în afară sau acolo unde proprietarii sunt neinteresaţi sau prea bătrâni să-şi apere pădurea.
Culmea este că au tăiat chiar şi din suprafeţele de care erau responsabili să le administreze”, au declarat surse apropiate situaţiei.

Tăiere ilegală şi furt de arbori, avize false, situații inventate
Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori tăiați, fals intelectual și uzul de fals, au dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, miercuri, 5 mai, față de doi bărbați de 49 și 32 de ani, din comunele Bolboși și Drăguțești, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că cei doi bărbați, pădurari în cadrul Ocolului Silvic Motru, ar fi întocmit în fals mai multe avize primare de însoțire a materialului lemnos în care au atestat fapte sau împrejurări nereale, ascunzând destinația și proveniența materialului lemnos, în scopul obținerii unor interese personale, de natură patrimonială.
Mihaela C. Horvath

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here