175 de absenți la simularea primei probe a Evaluării Naționale

857

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, ieri, simularea primei probe din cadrul Evaluării Naționale, cea la Limba și literatura română. În județul nostru, potrivit IȘJ Gorj, la simulare s-au prezentat 2134 dintre 2309 elevi înscriși, înregistrându-se un număr de 175 de absenți. Simularea examenului continuă astăzi, cu proba la Matematică. Proba va începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. Hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here