Morega, convins că liberalii îl vor urma în UNPR

441

morega buzeProaspătul membru al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, deputatul Dan Morega, spune că o serie de foşti colegi de-ai săi din PNL sunt interesaţi de a fi alături de el în viitoarea campanie electorală, precizările fiind făcute după ce, la Hunedoara, trei viceprimari şi 185 de consilieri ai PNL s-au înscris în UNPR.

Filiala de acolo este condusă de primarul Devei, Mircea Muntean, fost şef la liberali ca şi Morega, prezent la Târgu Jiu în campania electorală trecută pentru a-l susţine pe deputat în lupta politică. Parlamentarul spune că mulţi dintre liberalii de valoare nu vor putea candida din cauza protocolului de funcţionare al USL şi, ca urmare, vor fi preluaţi la UNPR.

„Ei vor fi blocaţi de protocolul USL şi, ca urmare, noi îi vom prelua pentru că UNPR este un partid de centru dreapta. Dincolo de doctrină, eu ştiu că electoratul urmează omul, iar acolo unde sunt respectaţi de alegători dar nu vor candida, noi îi vom susţine pentru că sunt cazuri în care unii au mari şanse de victorie. Sunt primari pe care eu i-am ajutat ca să-şi materializeze unele dintre proiecte şi care pot candida din nou cu şanse mari anul viitor. Ce s-a întâmplat la Hunedoara nu trebuie să mire pe nimeni pentru că acolo liberalii au fost conduşi de primarul Devei, care acum conduce UNPR. Partidul se întăreşte pentru că, vedeţi, la Craiova primarul Solomon a anunţat că va candida din partea UNPR şi mai sunt multe cazuri asemănătoare în ţară”, spune Morega. Deputatul afirmă că viitorii candidaţi vor fi stabiliţi de UNPR în baza unor sondaje pe care filiala le va face în toamnă împreună cu UNPR. Morega spune că a discutat deja pe această temă cu senatorul Ion Ruşeţ, discuţiile fiind unele „ca între parlamentari”, preşedinte al UNPR Gorj fiind Marius Vlaicu. Cel din urmă se declară însă gata să facă echipă cu Morega în cazul în care deputatul va fi susţinut pentru şefia filialei, asta deşi acum câteva zile Vlaicu era mult mai supărat. „Voi face echipă cu domnul Morega, desigur. Nu sunt un traseist politic pentru a pleca la un alt partid. Pe amândoi ne interesează ca UNPR să aibă un scor cât mai bun la Gorj, iar domnul Morega, trebuie să o recunoaştem, are capacitatea de a aduce voturi”, spune Vlaicu.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here