Cursuri de ,,Siguranță online” pentru copiii din centrele de plasament din Gorj

1250

Programul național Ajungem MARI continuă cu succes la Gorj, nenumărate activități fiind organizate de către voluntari pentru copiii din centrele de plasament.

Cursurile de „Siguranță online” continuă și la Gorj, prin intermediul proiectului Ajungem MARI, iar voluntarele Mihaela și Iulia s-au reunit cu copiii la un nou curs și au discutat despre social media. „Am început prin a explica termenul «social media», am enumerat rețelele de socializare pe care le folosesc, datele personale pe care le expun și cum își pot proteja datele pe rețelele de socializare. Apoi, am discutat despre alegerea prietenilor virtuali și imaginile postate, subliniind riscurile la care se expun. Am folosit imaginile din anexe «Alege imaginea» și «Câtă încredere poți avea în fotografia unei persoane» pentru exemplificare. Au picat cu toții testul «fetelor prietenoase». Dintre criminalii în serie din imagini, doar pe unul nu l-ar fi acceptat ca prieten. Cred că au fost suficient de surprinși încât să fie mai circumspecți în alegerea prietenilor pe net. Cu siguranță, discuția de i-a făcut mai atenți în folosirea rețelelor de socializare”, a declarant Mihaela, voluntar al programului Ajungem MARI Gorj. Proiectul „Grow GREAT and SAFE”, dezvoltat de Ajungem MARI, este unul dintre cele 29 de proiecte câștigătoare derulate de organizații din Europa cu sprijinul Google.org în cadrul programului de finanțare Google Challenge on Safety.
Proiectul sprijină peste 1000 de copii și tineri instituționalizați și din medii defavorizate să navigheze pe internet în siguranță.

Donații pentru terapia copiilor
,,Devino unul dintre cei 1000 de prieteni care construiesc un viitor mai frumos pentru copiii din centrele de plasament! Donează lunar 25 de lei pentru ca 70 de copii și tineri care au trecut prin abuzuri și abandon să poată continua ședințele de psihoterapie. Copiii din centrele de plasament au nevoie în continuare de sprijin, probabil mai mult ca niciodată. Ei resimt izolarea din timpul pandemiei ca pe o nouă separare de cei din jur. Le lipsesc mult interacțiunile fizice cu cei dragi și se simt mai singuri ca oricând. Donând lunar 25 de lei, 50 de lei, 75 de lei sau 100 de lei pentru terapia copiilor din centrele de plasament, îi poți ajuta pe cei 70 de copii înscriși până acum să-și continuie ședințele de psihoterapie și să pășească pe un drum mai bun. Prin generozitatea ta îi putem susține să își gestioneze emoțiile și să prindă curaj să facă mici pași către un viitor mai bun”, este mesjaul transmis de echipa programului Ajungem MARI. Donațiile se pot face online la adresa https://www.ajungemmari.ro/doneaza-pentru-terapie/
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.