S-a dat startul înscrierilor la Shakespeare School Essay Competition

1143

Elevii de gimnaziu și liceu din toată țara sunt invitați să participe la cea de-a 13-a ediție a Shakespeare School Essay Competition, cel mai mare concurs naţional de creaţie în limba engleză, organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație. Cei interesați își pot înscrie eseurile pe site-ul competiției, până la data de 31 martie 2021.

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie a dat startul unei noi întreceri menite să pună la încercare creativitatea şi originalitatea elevilor de gimnaziu și liceu din toată ţara. Shakespeare School Essay Competition se află la cea de-a 13-a ediție și se bucură de o mare popularitate în rândul tinerilor pasionaţi de limba engleză, anual fiind înscrise peste 4.000 de eseuri din toate judeţele ţării. Proiectul îşi propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie, originalitatea şi să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze limba engleză, oferindu-le totodată şansa unei experienţe unice, într-o tabără internaţională de studiu. ,,Dacă ai între 11 şi 19 ani, eşti pasionat de limba engleză, o vorbeşti fluent, eşti creativ şi stăpâneşti bine arta argumentării, te așteptăm să-ţi demonstrezi măiestria în cadrul Shakespeare School Essay Competition – ediţia a 13-a! La ediţia din 2021, participanţii sunt provocaţi să scrie un eseu original, în limba engleză, cu titlul ,,Five valuable lessons I learnt în 2020” (“Cinci lecţii valoroase pe care le-am învăţat în 2020”). Participanţii îşi pot înscrie eseurile gratuit, online, pe site-ul competiţiei, într-una dintre cele două categorii de vârstă, 11-14 ani sau 15-19 ani. Termenul limită de înscriere în concurs este 31 martie 2021”, au anunțat organizatorii.

Premii pentru elevi și certificate pentru profesori
Concursul oferă celor 30 de finalişti numeroase premii, constând în cursuri de limba engleză la Shakespeare School, înscrieri gratuite la examene Cambridge, cărţi, dicţionare, rechizite şi multe alte surprize. În plus, toţi cei care intră în concursul naţional de creaţie în limba engleză vor primi o diplomă de participare, pe care o pot folosi pentru a-şi completa portofoliul educaţional. Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selectează cele mai bune, originale şi creative 30 de lucrări. Ierarhia finală a câştigătorilor este stabilită în urma unor scurte interviuri live, în limba engleză, cu finaliştii. Profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi va primi un ,,Certificat de Excelență” din partea Shakespeare School. Toţi profesorii de limba engleză din partea cărora se vor înscrie minimum 10 participanţi la Shakespeare School Essay Competition 2020, vor primi un ,,Certificat de Merit”. De asemenea, judeţul cu cel mai mare număr de participanţi la competiţie va primi Trofeul Shakespeare School Essay Competition. Anunţarea câştigătorilor va avea loc pe data de 8 iunie 2021. Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze şi ajutarea copiilor cu oportunităţi reduse să se dezvolte şi să înveţe limba engleză. Printre proiectele Asociaţiei se numără concursuri de creaţie, campanii în licee privind certificările internaţionale, cât şi cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării. Asociaţia promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând şi ateliere de educaţie pentru părinţi. Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să stimuleze gândirea creativă şi să motiveze tinerii din întreaga ţară să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. Motto-ul asociaţiei este ,,Limba engleză deschide oportunităţi” pentru că stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională poate face diferenţa în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educaţie de calitate şi o carieră de succes.
R.L.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here