Energie electrică mai scumpă

1296

Preţurile pe care urmează să le plătească consumatorii casnici după data de 1 ianuarie 2021 nu sunt rezonabile, avertizează Asociaţia Energia Inteligentă, cerând autorităţilor să amâne cu 6 luni liberalizarea pieţei.

„În anul 2020, ANRE nu a realizat nici o Campanie de informare a consumatorilor asupra liberalizării pieţei de energie electrică şi nici activităţi specifice de diseminare care să permită consumatorilor deprinderea de tehnici care să poată să le permită acestora să desfăşoare activităţi specifice de analiză şi alegere a furnizorului care oferă Preţul Corect. De altfel prima postare pe site ul ANRE a unei activităţi de Informare privind liberalizarea pieţei de energie electrică s-a realizat pe data de 15 decembrie 2020, în condiţiile în care pe data de 18 decembrie 2020 începea vacanţa şi activităţile specifice dedicate sărbătorilor de iarnă”, susține asociația.

În consecință, Asociaţia Energia Inteligentă solicită Parlamentului României „analizarea în regim de urgenţă a situaţiei dezavantajoase create, pentru cca. 75% din consumatorii de energie electrică din România de către ANRE, demiterea Comitetului de Reglementare şi a celor vinovaţi de această situaţie şi aplicarea legii, astfel încăt consumatorii casnici după data de 1 ianuarie 2021 să achite preţuri rezonabile la energie electrică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here