Nu mai sunt bani pentru lefurile angajaților de la asistență socială

1884

S-a ajuns la fundul sacului! Consiliul Județean nu mai are bani pentru salariile pe luna decembrie a angajaților de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.
„Trebuie să respecte legea. Au obligația legală de a asigura din bugetul asigurărilor sociale de stat buna funcționare a centrelor din întreaga țară, nu doar din Gorj”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Deputatul PNL Dan Vîlceanu acuză însă o ineficiență în gestionarea banului public, precizând însă că este pregătită o rectificare bugetară pentru sfârșitul acestui an. „E pe de o parte o ineficiență în gestionarea banilor publici la Consiliul Județean, care nu e nouă, ei an de an au problema asta. În această perioadă este pregătită o rectificare bugetară și deja ministrul de Finanțe a trimis adrese coordonatorilor de credite de la care așteaptă necesarul de fonduri pentru a încheia anul în condiții bune. M-aș bucura dacă președintele Consiliului Județean Gorj le-ar transmite colegilor dânsului de la nivel național aceste date, că tot întreabă de ce împrumutăm bani, uite ca să dăm salariile, să dăm ajutoare în sistemul de sănătate, pentru plata șomajului tehnic, granturi, pentru consiliile județene etc. Chiar dacă sunt convins că la Consiliul Județean banii pot fi gestionați mai bine, astfel încât să nu aibă problemele acestea an de an, bineînțeles că fondurile necesare pentru plata tuturor obligațiilor statului către cetățeni vor veni la rectificarea bugetară. Pe de altă parte, nu aș vrea ca cei de la Consiliul Județean să rămână cu excedent bugetar”, a spus Vîlceanu.
Conform legii, bugetul unei Direcţii de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ar trebui să fie asigurat în proporţie de 90% de la bugetul de stat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here