Pasti – convins că aleşii PSD nu vor funcţia de viceprimar la Târgu Cărbuneşti

417

Fostul edil din Târgu Cărbuneşti se declară tot mai dezamăgit şi, în acelaşi timp, uimit de deciziile pe care le iau colegii săi în Consiliul Local, el nemaifiind implicat în administraţia locală.

Cristian Toader Pasti gestionează însă soarta filialei Târgu Cărbuneşti a Partidului Social-Democrat, după ce alegerile din organizaţie au fost amânate, el propunându-şi ca, în plan local, filiala să obţină funcţia de viceprimar, deţinută din 2008 încoace de peremistul Ion Fugaru. Consilierii PSD au fost şi ei printre cei care l-au votat atunci pe Fugaru, în condiţiile în care social-democraţii sunt 5, iar PRM nu mai are pe nimeni altcineva în Consiliul Local.

Intenţia politică a lui Pasti de a produce o schimbare în structura de conducere a Primăriei este însă boicotată chiar de către consilierii social-democraţi, care la ultima şedinţă, desfăşurată joi seara, au votat în aşa fel încât Fugaru să nu se îngrijoreze în privinţa funcţiei ocupate. Doi dintre cei cinci consilieri PSD au lipsit atunci când liberalii au pus în discuţie schimbarea unui reprezentant de-al lor cu o altă persoană, deşi liberalul respectiv, Mihai Raţă, l-ar fi susţinut pe social-democratul Iuliu Călina pentru postul de viceprimar. Culmea este, spune Pasti, că tocmai Călina a votat pentru schimbarea lui Raţă, şansele acestuia de a fi ales viceprimar în viitorul apropiat diminuându-se considerabil.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here