Ca la noi, la nimeni – Guvernul LuCOVID se face că lucrează!

637
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Scapă cine poate.” – Zicere românească

Și a mai trecut o ședință, formală, de guvern. Practic, o șuetă moderată de surogatul de prim-ministru PNL, Ludovic Orban. Cu o ordine de zi încropită, din care, practic, nu știi ce să alegi. Nu pentru că problemele țării n-ar fi multe și nerezolvate cu anii. Iacătă, se face anul – cu întreruperile datorate picării Guvernului Orban 1, prin Moțiune de cenzură, apoi cu nominalizarea în locul lui a lui Florin Vasile Cîțu, cel care a dat bir cu fugiții din Parlament înainte de a fi, eventual, investit – de când minoritarul guvern PNL este la Palatul Victoria! Mai bine n-ar mai fi.
Principala problemă a ședinței de miercuri a Guvernului LuCOVID a fost prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Ca și cum nu ne-ar fi fost destul! O stare de alertă în care s-au mai introdus niște restricții. Cică pentru a continua lupta sau bătălia ce se dă cu pandemia SARS-CoV-2. Adică boala COVID-19.
Cu voce nesigură, Adrian Oros a anunțat, reacționând cu întârziere, în debutul ședinței de guvern că: „Ministerul Agriculturii va începe, vineri, plățile în avans atât pentru schemele de plăți directe, cât și pentru măsurile de dezvoltare rurală”.
Așa-zisul ministru al Agriculturii lăsat de izbeliște, cu o sumă alocată din Bugetul pe 2020 mult mai mică decât în 2019, Adrian Oros, care n-a alocat niciun sfanț pentru irigații, se fălea: „În data de 16 octombrie, pratic, mâine noapte, la ora 00.00, Ministerul Agriculturii dă startul plăților în avans atât pentru schemele de plăți directe, cât și pentru măsurile de dezvoltare rurală. Avem alocată suma de 1,94 miliarde de euro asigurată din bugetul ministerului. Sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafață de 9,81 milioane de hectare”, a declarat acesta.
În vreme ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, promite niște ajutoare de câte 2.000 de euro unor firme, probabil alese pe sprânceană din clientela PNL, alții se descurcă mai lesne.
Așa, de pildă, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Ion Ștefan, supranumit și „Bârnă”, membru de vază al Cabinetului Orban 2 și câte vor mai urma, și-a aprobat, pentru firma proprie, fonduri de 1 milion de lei. El se jură că nu fură, dar l-am prins cu rața-n gură! În vreme ce el neagă că ar avea vreo firmă, susținând ritos că „eu sunt ministru!”
Ion Ștefan apare ca asociat al firmei SC Balcanic SRL, iar suma aprobată cu mânuța lui s-a plătit în trei tranșe, în perioada decembrie 2019-iulie 2020. Suma totală fiind de 1.099.864 de lei. Și în timp ce neagă, numele său apare în declarațiile de avere și de interese depuse de el însuși, în iunie 2020, pe site-ul Camerei Deputaților.
COVID FACE RAVAGII! România a înregistrat, miercuri, peste 4000 de cazuri pozitive, pentru prima oară în ultimele șapte luni. Este doar începutul unei serii de zile cu cifre foarte mari, conform afirmațiilor unuia dintre specialiștii care au informații consolidate din interiorul sistemului medical.
Practic, tristul bilanț al zilei de miercuri este următorul: 4.016 cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 31.318 de teste, 686 de oameni la ATI și 66 de decese! Adică, mai mult decât toate decesele înregistrate la incendiul de la COLECTIV. Acesta e bilanțul zilei de miercuri, 14 octombrie! Extrem de trist.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here