Râbu, ales vice în locul lui Cornel Popescu

571
Consilierul Vasile Râbu a fost ales vineri vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Gorj, majoritatea nemaifiind schimbată în acest organism. Acesta a fost votat de 19 dintre consilierii judeţeni, alţi 14 votând pentru contracandidatul său de la PD-L, Dumitru Mareş.

Victoria lui Râbu nu a fost pe placul pedeliştilor care s-au declarat dezamăgiţi de trădarea unora dintre consilieri. Mai mult, pedelistul Ionel Manţog a susţinut vineri că ştie cine sunt trădătorii care nu au respectat discuţiile cu PD-L, el vorbind despre consilierii PRM şi despre liberalul Radu Angheloiu.

Şedinţa de Consiliu Judeţean Gorj nu a fost vineri chiar atât de furtunoasă. S-a parcurs ordinea de zi şi au trecut toate proiectele. Cu toate acestea, în sală s-a simţit tensiunea consilierilor judeţeni. Toţi s-au detensionat însă după ce unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi, mai precis cel legat de înfiinţarea Camerei Agricole Judeţene, a fost aprobat doar de consilierii PSD, PRM şi de liberalul Radu Angheloiu. La finalul şedinţei s-a trecut la votul secret. După mai puţin de 20 de minute, Vasile Râbu a fost declarat învingător, el primind 19 voturi ,,pentru”, din 33 valabil exprimate în total. Consilierii liberali dar şi democrat-liberalii i-au căutat pe trădători printre liberali şi peremişti. ,,Dacă aţi observat înainte de votul pentru preşedinte a fost un vot pentru Camera Agricolă, vă rog să număraţi voturile pentru Camera Agricolă. Este foarte simplu, voturile au venit astfel: unul de la PNL şi două de la PRM. Noi şi PNL-ul am arătat voturile. Nu îi suspectez pe Angheloiu, vă spun că Angheloiu a votat cu PSD. Nu s-a rupt alianţa PNL-PD-L. Cred că Morega nu va lua nicio măsură împotriva lui Angheloiu”, a declarat Ionel Manţog, şeful grupului PD-L din Consiliul Judeţean Gorj.
În final, Vasile Râbu le-a mulţumit tuturor pentru votul acordat. Cornel Popescu fostul vicepreşedinte al CJ Gorj va rămâne în continuare membru în CJ, el demisionând doar din funcţia pe care a deţinut-o timp de 14 ani de zile.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here