Românul luat ostatic în Algeria este în siguranţă

506

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informaţia potrivit căreia românul care a fost luat ostatic în Algeria se află în siguranţă, acesta aflându-se în prezent în custodia Ambasadei României la Alger.

„La acest moment, Ministerul Afacerilor Externe confirmă eliberarea cetăţeanului român în legătură cu care au existat anterior informaţii neverificate, vehiculate în mass-media. Menţionăm că cetăţeanul român aflat în complexul In Amenas a reuşit să contacteze misiunea diplomatică română, prin intermediul unui telefon mobil, în timpul evenimentelor dramatice declanşate de atacul terorist. Cetăţeanul român a fost asistat cu privire la conduita de urmat, aspect ce a făcut posibilă salvarea vieţii sale”, se arată într-un comunicat transmis de MAE. Ministerul Afacerilor Externe confirmă că cetăţeanul se află în prezent în custodia Ambasadei României la Alger.

„Acesta se află într-o stare bună de sănătate”, se arată în comunicat.

Comandoul islamist care a ocupat complexul de gaze din Algeria încă deţine şapte ostatici străini, anunţă surse islamiste citate de agenţia mauritană ANI. Ostaticii sunt trei belgieni, doi americani, un japonez şi un britanic.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here