Silvio Berlusconi, condamnat la 4 ani de închisoare

353

Fostul premier italian, care a reuşit să scape în nenumărate randuri de mâna justiţiei, fost condamnat de un tribunal din Milano la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală. Sentinţa nu este definitivă.

Presupusa fraudă fiscală se referă la achiziţia de către grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor şi a unor emisiuni televizate. Trustul Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducând cotele de plată a impozitelor în Italia, folosindu-se în acest sens de societăţi offshore. Mediaset cumpăra formate de emisiuni şi filme din străinătate, prin intermediul unor societăţi din „paradisuri fiscale”, evitând astfel sistemul fiscal din Italia. Sentinţa de patru ani de închisoare în cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi va fi totuşi redusă la un an, dat fiind că fostul premier beneficiază de o amnistie. Ţinând cont de faptul că faptele comise de Berlusconi se vor prescrie anul viitor, este foarte posibil ca acesta să nu facă nicio zi de închisoare.

Berlusconi, care este preşedintele (o funcţie onorifică) partidului Poporul Libertăţii (PdL), a propus organizarea de alegeri interne pentru desemnarea viitorului lider al formaţiunii de centru-dreapta.

Italia, condusă în prezent de Cabinetul tehnocrat Mario Monti, probabil va organiza alegeri legislative anticipate în primăvara anului 2013, iar PdL rămâne una dintre principalele forţe politice din Peninsulă.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here