Ultimul minut, prima victorie. Viitorul a trecut de Slatina

1108

Viitorul Târgu Jiu a depășit-o pe CSM Slatina după un meci animat, cu multe faze de poartă. Ambele formațiii au avut oportunități mari de a marca, dar echipa mai inspirată s-a impus. Gazdele au punctat primele prin Alex Băican (13), care a fructificat, cu capul, un corner al echipei sale. Deși părea în controlul jocului, Viitorul a fost egalată repede. Roberto Bodea a provocat un penalti, pe care l-a și apărat, dar Cătălin Doman a fost pe fază și a marcat după ce portarul respinsese în față balonul trimis de Vasile Gheorghe (18). Şi în partea a doua a jocului, Viitorul a fost la cârma meciului, dar cele mai mari oportunități le-au irosit slătinenii. Elevii lui Mihai Ianovschi nu au putut fructifica trei situații de unu la unu cu golakeeperul advers, care s-a dovedit extrem de inspirat. În final, Andrei Ludușan a dat lovitura de grație. Intrat de câteva secunde pe teren, Ludușan l-a executat pe Grecu cu un șut de la 16 metri. Era minutul 90, iar vizitatorii nu au mai avut timp să revină în meci.

Stoican: Mai avem mult de muncă
Antrenorul Viitorului, Flavius Stoican, a bifat primul succes pe noul Municipal. Tehnicianul a avut un discurs similar celui din meciul cu Rapid. Principalul gorjenilor a declarat că la echipă mai sunt lucruri de pus la punct, dar a apreciat disponibilitatea la efort a elevilor săi. ,,A fost un meci frumos, cu faze de poartă, cu ocazii. Am controlat jocul, a venit acel penalty și ne-a turnat plumb în picioare, dar mi-a plăcut că am avut reacție. Sigur, e normal ca după un penalty să-ți scadă moralul. Mai avem însă mult de muncă, important e să jucăm fotbal, să avem șanse prin ceea ce facem pe teren. Îl felicit și pe Mihai Ianovschi pentru că am văzut o echipă arțăgoasă, care a jucat fotbal, ne-a pus probleme. A fost un meci animat, astăzi a fost șansa de partea noastră”, a declarat Stoican.
Fostul internațional nu l-a uitat pe Andrei Ludușan, care a adus victoria la câteva secunde de la intrarea în teren. ,,Fotbalul l-a răsplătit. Dacă ești corect la antrenamente, poți să intri și un minut și să marchezi. Bravo lui și aș vrea ca toți jucătorii să știe că sunt importanți. Sunt importanți cei care intră din primul minut, dar sunt importanți și cei care intră pe parcurs, pentru că pot să schimbe soarta unui meci”. De partea cealaltă, antrenorul vizitatorilor, Mihai Ianovschi, a recunoscut că trupa din Olt nu a făcut cel mai bun joc. ,,Dacă ținem cont de situațiile clare, în care am rămas singuri cu portarul, poate meritam un egal. Dacă vorbim per ansamblu, astăzi nu meritam mai mult. La fotbal, cu cât urci în eșalon și ești aproape de Liga 1 și Liga 2, dacă rezultatul e just sau injust e mai puțin important. Important e să iei puncte, iar, din păcate, noi nu am reușit în acest moment. Plecăm cu capul plecat și de la Târgu-Jiu. Sperăm ca în jocul următor, chiar dacă întâlnim un adversar foarte puternic, să luăm puncte”, a declarat Ianovschi. În runda următoare, Viitorul joacă la comuna Recea, sâmbătă, de la ora 11.00.

Viitorul Târgu Jiu – CSM Slatina 2-1 (1-1)
Viitorul: Rob. Bodea – Ciul (Chelariu 89’), Băican, Misarăș, Andr. Dragu, Gîrbiță (Ludușan 89’), Cioiu, Chiorean (cpt.), Prejmerean (Mitrică 67’), Andr. Șerbănescu (Paunchici 77’, D. Paraschiv (Bădăuță 67’) Rezerve neutilizate: Moga – Core, Trancă, Copaci. Antrenor: Flavius Stoican
Slatina: Nic. Grecu – Bodri, Cotigă, M. Manea, Demici – D. Toma, Vas. Gheorghe (cpt.)(Ov. Popescu 75’), D. Oprescu (Necșulescu 75’), Doman (Vlada 41’), Rogoveanu (Deta 58’) – I. Stoica Rezerve neutilizate: Velcu – Iana, Cr. Preda, C-tin. Radu, M. Grigore. Antrenor: Mihai Ianovschi
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here