Sute de persoane moarte din cauza gerului

300

ger ucrainaMai mult de 100 de persoane au murit din cauza gerului în Ucraina.

„În perioada de ger puternic, au murit 101 persoane, dintre care 11 la spital, 64 au fost găsite pe stradă, iar 26 la domiciliu”, a anunţat ministerul. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că în perioada imediat următoare temperaturile vor rămâne scăzute, cu minime cuprinse între -25 şi -30 de grade Celsius pe durata nopţii şi între -16 şi -21 de grade Celsius în timpul zilei.

 

Un val de ger s-a abătut asupra Europei Centrale şi de Est de o săptămână, provocând zeci de victime în special în Ucraina, Polonia şi România.

frig-iarna-zapada-Gerul năprasnic care s-a abătut asupra României a adus temperaturi foarte scăzute. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben pentru intervalul vineri, 3 februarie, ora 10:00 – duminică, 05 februarie, ora 20:00, perioadă în care se vor înregistra fenomene meteo gen ninsori, intensificări ale vântului, viscol, polei. Potrivit ANM, în intervalul menţionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here