Bloc reabilitat termic cu 400.000 de lei

1341

Un nou bloc din municipiul Târgu-Jiu va fi reabilitat termic. Este vorba despre blocul nr. 4 de pe strada Popa Șapcă.
Lucrările constau în izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, închiderea balcoanelor, termoizolarea acoperișului, repararea elementelor de construcție ale fațadei, repararea șarpantei, inclusiv repararea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice.
Valoarea totală estimată a investiției este de 415.085 lei, fără TVA. Firmele de construcții au termen până pe 7 septembrie să depună oferte sau cereri de participare.
Alte zeci de blocuri din Târgu-Jiu vor fi reabilitate termic în perioada următoare. Documentațiile au fost deja depuse, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării. În prezent, se organizează mai multe licitații pentru desemnarea constructorilor. Vor fi anvelopate termic 11 blocuri, iar bugetul este de 10 milioane de lei. „60% din costuri sunt suportate de Ministerul Dezvoltării, 30% este contribuția primăriei, iar 10% din sumă va fi suportată tot de primărie, acest procent urmând a fi recuperat ulterior printr-o taxă de anvelopare într-o perioadă de cinci ani, în tranșe egale”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here