Înscrierile la Festivalul ,,Tismana 2020”, aproape de final

1686

Tinerii interpreți din Gorj care doresc să participe la Festivalul cântecului, jocului și portului popular gorjenesc ,,Tismana 2020” mai au doar două zile la dispoziție pentru a-și trimite videoclipurile. Înscrierile se vor încheia pe 9 august, iar laureații vor fi anunțați în data de 15 august 2020.

Festivalul ,,Tismana 2020” se adresează interpreților și formațiilor de neprofesioniști din Gorj și se va desfășura pe patru secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști, dansuri populare și port popular. Potrivit regulamentului festivalului, pentru soliști vocali și instrumentiști, vârsta de participare este între 15-35 de ani, iar pentru formațiile de dansuri vârsta de participare este între 15-60 de ani, cu participarea formațiilor mixte, cu minim 6 perechi.
Soliștii vocali vor interpreta două piese, din care una – doină sau baladă – fără acompaniament. Concurenții soliști vocali și instrumentiști vor trimite pe adresa de mail emiliananu@yahoo.com și andreea.epure92@gmail.com repertoriul de participare în format digital video, calitate minimă 720p, cu o calitate video bună, realizat recent, (Imaginea încadrată bine, fără a fi mișcată, sunet clar, ținută corespunzătoare). Formațiile de dansuri vor prezenta pentru înscriere un dans popular de maxim 6 minute, realizat pe parcursul ultimului an, trimise pe adresa de email andreea.epure92@gmail.com. Pentru secțiunea ,,port popular”, juriul va stabili câștigătorii în urma vizionării materialelor video din concurs. Festivalul ,,Tismana 2020” este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria Tismana. Datorită circumstanțelor create de necesitatea respectării tuturor normelor sociale și sanitare generate de pandemia de coronavirus și din dorința de a continua tradiția unui festival care se desfășoară la Tismana de peste o jumătate de secol, pentru prima dată în istoria sa, evenimentul se va desfășura anul acesta on-line.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here