Atentate cu maşină-capcană în Bagdad, soldate cu cel puţin 62 de morţi

376
bagdad-atacCel puţin 62 de persoane au fost ucise şi alte 105 rănite, în cinci atentate cu maşină-capcană comise în diferite cartiere din Bagdad, potrivit unui nou bilanţ furnizat de o sursă din cadrul Ministerului de Interne. Un bilanţ anterior menţiona cel puţin 22 de morţi şi 60 de răniţi.

În cartierul Dora, situat în sudul Bagdadului, un terorist-kamikaze s-a aruncat în aer, într-o maşină-capcană, la trecerea unei patrule de poliţie prin faţa Institutului Tehnologic, omorând cel puţin 15 persoane – trei poliţişti şi 12 studenţi -, alţi 23 de studenţi fiind răniţi.Celelalte patru atentate au vizat Palatul Justiţiei din cartierul Mansur, sediul Ministerului Muncii, o filială a Ministerului de Interne şi Piaţa Rassafi (centru).

Prima explozie s-a produs la ora 10.25 (9.25 ora României) şi a fost urmată, peste câteva minute, de alte deflagraţii. Atentatele s-au produs după adoptarea în Parlament, a noii legi electorale, care deschide calea organizării scrutinului parlamentar, al doilea după înlăturarea regimului Saddam Hussein în 2003.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here