Fără avarii la Parcul Industrial Sadu. Investiție de peste un milion de lei

1423

Singurul parc industrial din județul Gorj s-a confruntat cu mari probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică. Nouă societăți comerciale își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Sadu, firmele rămânând de trei ori în acest an fără curent electric din cauza unor defecțiuni. Opt din cei nouă agenți economici sunt alimentați cu energie electrică în baza unor contracte de prestări servicii, de la stația de conexiuni ce aparține UM Sadu SA. Stația a fost construită și pusă în funcțiune în anul 1975, având un randament foarte scăzut. În plus, uzina și-a încetat activitatea pe platforma industrială Sadu II din anul 2007. Cum în perioada următoare nu se vor mai încheia contracte de furnizare energie electrică între U.M. Sadu II și consumatorii din Parcul Industrial, se impune racordarea la rețeaua electrică de distribuție a Parcului Industrial.
Din acest motiv, Consiliul Județean, acționarul unic al parcului industrial, a decis să aloce suma de 1,24 milioane de lei pentru alimentarea cu energie electrică a acestui obiectiv.
„În ultimii ani, din cauza neefectuării lucrărilor de întreținere periodică, reparații curente și a lucrărilor de investiții, atât clădirea, cât și instalațiile aferente stației electrice au intrat într-un proces de degradare accentuată, fapt care a condus la frecvente avarii și, implicit, la întreruperea alimentării cu energie electrică a societăților comerciale, respectiv sistarea activității acestora. În cursul anului 2019, SC Parc Industrial Gorj SA a contractat serviciile de elaborare a unui Studiu de soluție, în vederea identificării variantelor tehnice pentru alimentarea cu energie electrică”, a anunțat Consiliul Județean Gorj. Lucrările ar trebui să fie finalizate în cel mult două luni.
„Nu putem fi atractivi pentru agenții economici dacă nu le oferim un minimum de utilități, iar energia electrică este prima condiție pentru ca firmele să poată funcționa în parc, pe lângă apă și canalizare”, declara Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Sadu.
În prezent, în cadrul SC Parcul Industrial Gorj SA își desfășoară activitatea nouă societăți comerciale, având un total de aproximativ 400 de angajați.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here