Chinezii care îl îmbracă pe Warren Buffett cresc pe bursă

390

Warren BuffettAl doilea cel mai bogat om din lume, Warren Buffett – posesorul unei averi de 37 miliarde USD în 2008, potrivit revistei Forbes – nu se dă în vânt după hainele unor designeri renumiţi, ci declară că iubeşte costumele realizate de o mică, dar din ce în ce mai cunoscută companie vestimentară din China.

Potrivit The Times, la cei 79 de ani ai săi, miliardarul a declarat că şi-a aruncat toate celelalte costume şi a păstrat numai nouă, produse de Dalian Dayand Trands (DDT). Toate fac parte din gama „Trands” şi se pot găsi online şi cu 336 USD. În Shanghai, preţurile încep de la 1.000 USD, dar magazinele de lux din capitala economică a Chinei sunt renumite pentru preţuri exorbitante.

Mărturia lui Buffett, cum că cele nouă costume îi par „minunate”, a stârnit un interes uriaş pentru compania chineză. De ani buni, orice spune magnatul este privit drept un „indiciu” pentru o afacere de milioane, astfel că admiraţia lui a atras foarte mulţi cumpărători pentru acţiunile DDT.
Investitori din toată lumea au mizat pe acţiunile companiei din provincia Liaoning (estul Chinei), care, cu numai 6.800 de angajaţi, reuşeşte să producă circa şase milioane de obiecte vestimentare pe an, pe care le exportă în 100 ţări. Pieţele de export sunt unele dintre cele mai competitive din lume (Japonia, SUA, Franţa, Italia, Germania, Spania), astfel că produsele sale nu intră în categoria „chinezăriilor” vândute la tarabe, în cele mai sărace state ale lumii.
Dar şi preşedintele Chinei, Hu Jintao, se îmbracă în costume de la DDT – o companie cu vânzări de numai 131 milioane dolari pe an şi o valoare estimată la 350 milioane USD. Încrederea în viitorul ei nu reiese doar din laudele lui Buffett, ci din faptul că şeful echipei de designeri al firmei chineze este Ivano Cattarin, venit de la Georgio Armani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here