Moscova neagă orice acord cu Washingtonul privind scutul antirachetă

468
Rusia neagă că ar fi încheiat vreun acord secret în schimbul abandonării de către Statele Unite a proiectului privind scutul antirachetă în Europa, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Andrei Nesterenko. „Unele publicaţii au pretins că am fi încheiat o formă de acord privind scutul antirachetă.

Pot să afirm că acest lucru nu corespunde politicii şi abordărilor noastre privind soluţiile pentru orice fel de probleme”, a declarat Nesterenko într-o conferinţă de presă.

Presa a relatat recent că preşedintele american, Barack Obama, a anunţat că sistemul de apărare antirachetă nu va mai fi necesar, dacă Moscova încearcă să convingă Iranul să pună capăt eforturilor de a se dota cu rachete cu rază lungă de acţiune şi cu arme nucleare.
Premierul ceh, Jan Fischer, a anunţat că preşedintele Barack Obama l-a informat, noaptea, asupra intenţiei sale de a abandona proiectul de scut antirachetă, lansat în 2007 de predecesorul său, George W. Bush.
Obama a ordonat reanalizarea acestui proiect, destinat să contracareze ameninţările din partea unor ţări ca Iranul. Moscova consideră proiectul o atingere la securitatea sa.
Selecţie Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here