Voronin a refuzat invitaţia Alianţei pentru Integrare Europeană la dialog

465
57_voronin-valdimirLiderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, i-a oferit preşedintelui Vladimir Voronin o invitaţie la dialog din partea Alianţei pentru Integrare Europeană, pe care liderul Partidului Comuniştilor (PCRM) a refuzat-o însă. Filat i-a oferit lui Voronin invitaţia după ceremonia de ridicare a legitimaţiilor de parlamentar de către noii membri ai Legislativului de la Chişinău, aleşi în urma scrutinului de la 29 iulie.
„Este un gest care îl caracterizează pe liderul comuniştilor. Noi vom acţiona în continuare. Vom trimite invitaţia prin curier. Până la urmă, de acest dialog are nevoie mai mult PCRM decât coaliţia liberal-democrată”, explicat Filat.

În schimb, în opinia liderului Partidului Democrat, Marian Lupu, „acest gest al lui Vladimir Voronin nu este atât de grav. Este interesant dacă acest dialog va avea loc sau nu”. Deputatul comunist Mark Tkaciuk a declarat că „invitaţia a fost înmânată ca la piaţă”. „Decizia noastră finală va fi luată în cadrul plenarei PCRM de mâine”, a adăugat el.
Alianţa pentru Integrare Europeană invită Partidul Comuniştilor la dialog marţi, 25 august, la ora 11.00, la Palatul Republicii.
Selecţie Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here