Rețeta săptămânii – Tort cu iaurt și fructe

1724

Ingrediente:
200 g pișcoturi

Sirop
150 ml apă, 50 ml sirop de zmeură

Crema
500 g iaurt simplu, 160 g zahăr pudră, 300 ml smântână pentru frișcă (peste 30% grăsime), 10 g gelatină (5 foi sau 12g granule/pudră), 1 linguriță de extract de vanilie, 200 g fructe de pădure

Decor
100 ml smântână pentru frișcă, 50-70 g fructe de pădure

Mod de preparare
Prima dată se prepară crema. Se pune gelatina la hidratat în apa rece și se scoate iaurtul din frigider ca să poată ajunge la temperatura camerei. Dacă se folosesc fructe congelate, se lasă să se dezghețe într-o sită, astfel se va scurge și tot lichidul. Între timp se mixează într-un bol smântâna pentru frișcă. Se scurge gelatina de apă și se topește pe baie de abur, apoi se lasă să se răcească. Se amestecă iaurtul cu zahărul pudră și vanilia, apoi se încorporează gelatina, amestecând continuu. Se asigură că iaurtul nu este rece pentru că gelatina se va întări și se vor forma cocoloașe. Se însiropează și frisca, se omogenizează foarte bine și crema este gata. Pentru sirop este suficient să se amestece apa cu siropul de zmeură. Sau se poate face un sirop din 200 ml apă, două linguri de zahăr (sau după gust) și vanilie. Se taie pișcoturile la înălțimea formei, se trec rapid prin sirop și se așează vertical pe pereți. Resturile, se însirpează și se așează pe fundul formei. Se împarte vizual crema în trei părți și se așează un prim strat de cremă. Se pun 100 de g din fructe, se acoperă cu alt strat de cremă, restul de fructe și ultima parte de cremă. Se decorează cu frișca rămasă și fructe. Se pune tortul la rece pentru 3-4 ore sau mai bine peste noapte.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.