Pentru că vernisajul este aproape – La “Brâncuşiana 2013” s-a lucrat din greu

349

Pe amplasamentul situat pe Digul Jiului în spatele Muzeului de Artă, artiştii plastici invitaţi ai acestei ediţii a “Brâncuşianei“ au trudit serios în zilele trecute. Şi asta pentru că au mai rămas numai câteva zile, dacă nu chiar ceasuri, până la finalul taberei şi vernisarea lucrărilor, iar timpul nu aşteaptă.

În tabără de la primele ore artiştii plastici îşi definitivează lucrările ce odată cu finalizarea acestei ediţii a simpozionului vor îmbogăţii zestrea culturală a urbei de pe Jiul de Sus. Lucrările plăsmuite în marmura de Ruşchiţa sclipesc mistic în soarele sfârşitului de Gustar şi se conturează ideea susţinută de mai mulţi cunoscători că această ediţie ar fi una dintre cele mai reuşite prin bogăţia şi frumuseţea temelor abordate în marmură de sculptorii participanţi la această manifestare .
De 11 ani, Simpozionul de Sculptură “Brâncusiana” reuneşte pe meleagurile Jiului de Sus cunoscuţi artişti plastici din ţară şi străinătate care au fost prezenţi încă de la primele ediţii pe aceste meleaguri unii chiar din Ţara Soarelui Răsare pentru a-şi lăsa amprenta artistică pe plaiurile ce au dat lumii pe Părintele Sculpturii Moderne.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here