Scrisoare deschisă, din partea D-lui Sevastian Blendea

360

Ne-a lăsat la redacţie o epistolă olografă Blendea Sevastian, din Târgu Jiu, Bd. C. Brâncuşi, Bloc 53, Sc 1, ap. 1, judeţul Gorj. O redăm în întregime, fără prea multe comentarii. Pe fond, omul ar putea avea dreptate, dar nu ne-a prezentat actele probatoare. Se impune, totuşi, precizarea că, în anul 1992, Secretarul Primăriei Peştişani era regretatul Ilie Grofu, iar Jurista Miruna Porumbel a ajuns pe funcţia de acum, abia după alegerea (în 2004) primarului liberal ing. Florin Ion Pavel, actualmente primar-suspendat(I. Predoşanu)

În luna august 1992, la cererea mea, s-a deplasat la faţa locului ing. Coteţ Victor şi a efectuat măsurătorile necesare punerii în posesie pentru un teren în suprafaţă de 3.130 mp, situat în intravilanul satului Gureni, din comuna Peştişani.
În urma efectuării măsurătorilor, s-a întocmit procesul-verbal de punere în posesie şi schiţa terenului respectiv, documente care poartă semnătura viceprimarului Fuiorea Ilie, Secretarului Porumbel Miruna şi funcţionarului de specialitate tehnică ce a efectuat măsurătorile – Coteţ Victor.
Din motive necunoscute, poate din motive de necunoaştere a legii sau rea-voinţă, mi se refuză punerea la dispoziţie a câte unui exemplar din documentele de mai sus.
Sunt ignorate, cu bună ştiinţă, atât dispoziţiile Legii nr. 544-2001, privind liberul acces la informaţii de interes public, actualizată şi ale art. 34, alin. 4 din Regulamentul de aplicare a Legii funciare, adoptat în 2005.
Refuzul din partea persoanelor implicate a continuat şi după ce li s-a recomandat de către directorul Liviu Diaconescu, de la nivelul Prefecturii Gorj, să respecte legea şi să-mi pună neîntârziat la dispoziţie înscrisurile solicitate.
Disperat de cauză, cu o ultimă speranţă, am fost nevoit să mai aduc încă o dată la cunoştinţa aceluiaşi director din Prefectură situaţia de mai sus, însă de această dată, răspunsul din partea dânsului a fost: „Aceştia sunt oamenii cu care suntem nevoiţi să lucrăm; încercaţi să lăsaţi o petiţie, să vedem ce putem face”.
Închei cu întrebarea: De câte apeluri este nevoie ca să determini pe funcţionarii publici cum sunt cei din Primăria Peştişani, să înţeleagă să respecte legea?
Am făcut în jur de 20 de deplasări la Primăria Peştişani ca să obţin titlul de proprietate pentru terenul indicat, dar lucrurile nu s-au schimbat. Am ajuns să cred că lucrurile se vor schimba în această instituţie publică, doar atunci când vor fi schimbaţi cei care lucrează aici.
Sevastian Blendea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here