O nouă licitație, mai mulți bani! Se caută constructor pentru drumul Miculești-Ploștina

1609

Licitație reluată pentru refacerea drumului Ploștina-Miculești, care leagă comuna Slivilești de municipiul Motru. Drumul afectat de minerit are o lungime totală de 7,2 kilometri. Complexul Energetic Oltenia a anunțat că este nevoie de lucrări suplimentare, fiind deja a doua licitație organizată în acest an pentru finalizarea drumului.

Consiliul Județean a preluat acest drum și l-a predat Complexului Energetic Oltenia, pentru reabilitare. Licitația a fost câștigată, la finele anului 2017, de către o asociere de firme condusă de Ydail din Turceni, pentru 13,4 milioane lei. Lucrările au început efectiv în primăvara anului 2018.
La începutul anului, Complexul Energetic Oltenia a anunțat că este nevoie de lucrări suplimentare pentru ca „drumul să fie predat în totalitate și exploatat în condiții de siguranță și confort”.
Lucrările au fost scoase la licitație, în februarie, însă nicio societate nu a fost interesată de investiție. Acum, CE Oltenia a reluat licitația, alocând cu 100.000 de lei în plus pentru refacerea drumului.

Noi lucrări
Potrivit caietului de sarcini, lucrările suplimentare presupun amenajarea a 106 accese proprietăți (auto și pietonale), realizarea a trei podețe cu lungimea de 7,5 metri, refacerea unui gabion degradat, construirea de ziduri de sprijin și executarea a șase drumuri laterale având o lungime de 15 metri fiecare.
Firmele de construcții pot depune oferte până pe data de 11 iunie. Valoarea estimată a contractului este de puțin peste 780.000 de lei fără TVA.

Drum penal
Acest drum a mai fost asfaltat în urmă cu mai bine de un deceniu, dar s-a lăsat cu dosare penale și cu mai multe condamnări. Justiția a stabilit un prejudiciu de un milion de lei, mai mulți șefi din mineritul motrean primind pedepse de închisoare cu suspendare. După finalizarea investiției, drumul va reveni în administrarea Consiliului Județean Gorj.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here