Viceprimarul de la Godinești a cărui firmă a semnat zeci de contracte de dezinfecții cu primării din Gorj, cercetat de ANI

3311

Încă din luna ianuarie, Agenția Națională de Integritate a intrat pe urmele firmei care i-a aparținut viceprimarului PSD de Godinești, Vasile (Bebe)Cioată, acesta fiind cercetat de ANI pentru conflict de interese. Practic, agenția cercetează legătura lui Cioată cu firma de dezinfecție DEZINEB PREST SRL, la care asociat este viceprimarul, iar administrator soția acestuia, societate comercială care a încheiat, din martie și până în prezent, mai bine de zece contracte cu UAT-uri și alte instituții publice din Gorj. Firma cu un singur salariat a fost administrată chiar de actualul viceprimar până în vara lui 2016, când a intrat în Consiliul Local, fiind ales apoi viceprimar.

Pe data de 13 mai, ANI este sesizată în legătură cu afacerile cu bani publici parafate cu mai multe primării din Gorj de către firma DEZINEB PREST SRL la care viceprimarul de Godinești figurează încă asociat.
În mod surprinzător, ANI răspunde reclamantului, în scris, și îl anunță că deja din ianuarie, Agenția este pe urmele viceprimarului, care este cercetat pentru conflict de interese. Deocamdată ancheta este în curs.
De altfel, pe urma firmei DEZINEB PREST au intrat și polițiștii de la SICE Gorj, care deja au cercetat contractele firmei familiei Cioată cu primăriile din Drăguțești, Motru, Mușetești și Bălănești.
De altfel, interesant este că, la Primăria Drăguțești, firma lui Cioată a încheiat două contracte în câteva luni, iar ultimul, deși cu o zi în urmă o altă firmă de dezinfecție din Gorj, a făcut o lucrare similară. Practic, firma lui Cioată a dezinfectat primăria, după ce o altă firmă de dezinfecție a făcut aceeași lucrare, fiind însă mai prost plătită decât DEZINEB PREST.
Reamintim că, în două luni de situație de urgență, firma cu un singur angajat a viceprimarului de Godinești a încheiat contracte de peste 200.000 de lei cu primării din județul Gorj, atât de la PSD, cât și de la PNL.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here