Peste 100 de preşcolari din Târgu-Jiu, marchează Ziua Mondială a Mediului

436

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj sărbătoreşte Ziua Mondială a Mediului alături de 100 de preşcolari de la grădiniţele din municipiul Târgu-Jiu. Acţiunea are loc astăzi, în aer, în amfiteatrul din centrul oraşului. Copiii vor susţine un program artistic cu tematică ecologică.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, reprezentanţii APM Gorj organizează o serie de manifestări în care sunt angrenaţi 100 de copii, majoritatea de la grădiniţele din municipiu. Programul artistic va debuta începând cu ora 10.00 în amfiteatrul din centrul oraşului, ca mai apoi la ora 12.00 va avea loc acţiunea de ecologizare și conștientizare desfășurată în zona Cârbești – Drăguțești în colaborare cu OMV Petrom, Primăria și Școala Generală Drăguțești.
Tema din acest an, aleasa de UNEP (United Nations Environment Programme), pentru a marca Ziua Mondială Mediului este: „THINK. EAT. SAVE” (Gândeşte. Mănâncă. Nu risipi.) temă prin care se atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra risipei de alimente şi implicit a creşterii cantităţilor de deşeuri din alimente.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here