Trei cămine culturale, modernizate pe fonduri europene. Sunt din aceeași comună!

2449

Trei cămine culturale din comuna gorjeană Crasna vor fi modernizate și dotate pe fonduri europene. Autoritățile locale au scos la licitație lucrările de reabilitare, valoarea totală estimată a investiției fiind de peste 450.000 de lei.

Căminele culturale din satele Buzești, Dumbrăveni și Aninișu din Vale ale comunei Crasna vor intra într-un amplu proces de modernizare. Autoritățile locale au reușit să obțină fonduri europene pentru reabilitarea lor, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Construcțiile prezintă un grad ridicat de uzură fizică și morală. Finisajele interioare și exterioare, tencuielile, pardoselile, dar și instalațiile electrice sunt degradate.
Cel mai vechi cămin cultural datează din anul 1965. Este vorba de imobilul din Aninișu din Vale. Căminul cultural din Dumbrăveni a fost ridicat în anul 1977. Este singurul care are regim de înălțime parter plus etaj.
La toate cele trei cămine culturale se vor reface finisajele și pardoselile, se va înlocui instalația electrică și se vor realiza rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. Mai mult, la căminele din Dumbrăveni și Buzești se vor dezafecta sobele și se vor monta centrale termice pe combustibil solid. Toate cele trei clădiri vor fi anvelopate.
Firmele de construcții interesate de lucrări au termen până pe 2 iunie să depună ofertele sau cererile de participare.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here