Elevi gorjeni, la faza naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei

451

Cinci elevi din judeţul Gorj participă zilele acestea la faza naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, ce se desfăşoară la Zalău, în judeţul Sălaj.

În perioada 9 – 12 mai, la Zalău, în judeţul Sălaj, se desfăşoară etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei la care participă peste 200 de elevi din toate judeţele ţării. Lotul judeţului Gorj este format din cinci elevi din Târgu-Jiu: Buşe Sorin Marin (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Spiru Haret”), Stamp Răzvan Alexandru (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Spiru Haret”), Stan Alexandru (clasa a X-a, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”), Opârlesc Aida Denisa (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”) şi Sîrbu Mădălina (clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”). Probele de concurs ale Olimpiadei se vor desfăşura pe parcursul zilelor de 10 şi 11 mai. Concursul are două secţiuni, respectiv secţiunea TIC şi secţiunea C#.
Potrivit regulamentului Olimpiadei, pentru secţiunea TIC concursul constă în două probe: proba practică şi proba de proiect, proba practică constând în rezolvarea pe calculator a unui set de cerinţe din programa şcolară de TIC, corespunzătoare claselor IX-X şi are durata de 2 ore. Pentru secţiunea C# va fi o singură probă, cea de proiect, cu durata de şase ore, care constă în realizarea în timpul concursului a unui proiect ce vizează o aplicaţie desktop sau o aplicaţie web, utilizând produsele din pachetul Microsoft Visual Studio Express. Rezultatele vor fi afişate sâmbătă, 11 mai; în aceeaşi zi va avea loc şi festivitatea de premiere.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here