INTERVIU – Ioana Bianca Stanca: ,,Nu credeam că vom ajunge atât de repede la inimile oamenilor”

4487

Bianca Stanca, extrema formaţiei CSM Târgu-Jiu, vrea să revină la echipa alb-albastră şi în sezonul viitor. La aproape 22 de ani, jucătoarea originară din Vâlcea este printre cele mai vârstnice componente ale lotului. Handbalista, care a mai evoluat la Chimia şi FC Argeş, a oferit un interviu Cotidianului ,,Gorjeanul”, în care a vorbit despre impactul pe care l-a avut asupra sa transferul la CSM, dar şi pauza forţată cauzată de pandemie.

Reporter Gorjeanul: Din păcate, sezonul de handbal nu va fi reluat. Cum ai primit vestea?
Bianca Stanca: Nu mi-a picat tocmai bine, mi-aş fi dorit sa reluăm, dar până la urmă este bine că s-a luat această decizie, sănătatea este cea mai importantă.

R.G.: Eşti mulţumită de evoluţia echipei până la întreruperea campionatului?
B.S.: Fiecare sportiv își dorește mai mult, fie că e vorba despre el sau despre echipă. Am fost mulțumită de echipa mea de la bun început. Am avut momente foarte bune, dar şi momente mai puțin bune, dar niciodată nu am fost dezamăgită.

R.G.: Cum ai cataloga prestaţiile tale din actuala stagiune?
B.S.: Cum am spus, fiecare își dorește mai mult de la el însuși, şi eu mi-aş fi dorit să am prestații mai bune, dar, totuși, cel mai potrivit să răspundă la această întrebare este domnul antrenor (n.r. Liviu Andrieş), deoarece dânsul a văzut fiecare prestație a mea.

R.G.: Cum ţi se pare proiectul CSM? Te-ai integrat bine la club?
B.S.: De la începutul sezonului am văzut că este un proiect bine pus la punct. De când am început colaborarea cu CSM, şi am stat de vorbă cu oamenii care se ocupă de club, mi-am dat seama că o să fie un proiect reușit.

R.G.: Care a fost cel mai frumos moment de când ai semnat cu formaţia din Târgu-Jiu?
B.S.: Am avut multe momente frumoase de când am semnat cu Târgu-Jiul, nu cred că pot scoate în relief un moment anume, deoarece toate au fost frumoase. În vremea asta și antrenamentele de pe stadion le consider momente frumoase (râde).

R.G.: Cum ţi s-a părut publicul în meciurile de acasă?
B.S.: Am fost surprinsă plăcut în privința publicului, nu credeam că într-un timp atât de scurt vom ajunge la inimile oamenilor. Cum nimeni nu ne cunoștea la început, nu credeam că o să avem atâta susținere, dar la primul meci de acasă mi-am dat seama că putem să ne bazăm pe publicul numeros şi chiar așa a fost. Niciodată nu ne-a dezamăgit!

R.G.: Sunteţi o echipă foarte tânără, dar care a reuşit meciuri frumoase împotriva echipelor cu pretenţii. Se putea mai mult?
B.S.: Chiar dacă suntem o echipă tânără, noi am avut încredere, poate că nu chiar de la începutul pregătirii, dar după primele meciuri am început să ne cunoaștem și să vedem că putem. Încrederea a venit, în primul rând, de la oamenii minunați cu care colaborăm, domnul antrenor, cât și conducerea au fost lângă noi şi ne-au susținut la fiecare pas, de aceea au venit şi meciurile frumoase pe care le-am avut. Cred că nu am demonstrat în totalitate ce putem face pe teren.

R.G.: Poate CSM să ajungă în Liga Florilor?
B.S.: Prin multă muncă, și, în primul rând, dacă suntem sănătoase, putem ajunge în Liga Florilor, cred că e visul oricărui jucător care vrea performanță, să ajungă să joace cu echipele de top, iar noi am demonstrat că la Târgu-Jiu se face performanță.

R.G.: Ai un model în handbal? De ce?
B.S.: Ada Nechita mi-a plăcut foarte mult. Consider că şi-a îndeplinit orice scop al vieții. A avut o carieră sportivă de neuitat, acum are o familie minunată.

R.G.: Ce ai făcut de la întreruperea campionatului? Presupun că ţi-e dor de antrenamente şi colege.
B.S.: Eu m-am pregătit, stau la țară și am posibilitatea de a mă pregăti. Am stat numai acasă. Îmi este dor de tot, aş vrea şi câte trei antrenamente pe zi (râde).

R.G.: Rămâi la Târgu-Jiu în sezonul viitor?
B.S.: Mi-a făcut plăcere să colaborez cu oamenii de la CSM, m-am înţeles bine cu toată lumea, cu domnul antrenor am lucrat foarte bine, mi-ar plăcea să continui.

R.G.: Ce îţi doreşti pentru următorul campionat?
B.S.: Mi-aş dori să arătăm lumii tot ce nu am putut arăta până acum, să luptăm şi să ajungem în Liga Florilor.

R.G.: Care e visul tău din punct de vedere sportiv?
B.S.: Să fiu sănătoasă, să pot munci pentru a putea ajunge cât mai departe.

R.G.: Cum îţi ocupi timpul liber în afară de handbal?
B.S.: În general, îmi place să călătoresc, să petrec timpul cu prietenii mei, dar în perioada aceasta majoritatea timpului o petrec acasă cu părinții mei, încercând să-mi ocup timpul cu orice activitate.
Interviu realizat de Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here