Pescarii au interzis la pescuit până în iunie

400

Începând cu data de 8 aprilie şi până în luna iunie este interzis la pescuit şi asta se datorează faptului că s-a intrat în perioada de prohibiţie. Cei care vor fi prinşi la pescuit în intervalul menţionat riscă amenzi de până la 10.000 de lei. De altfel în această perioadă jandarmii gorjeni, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Vânători şi Pescari Sportivi Gorj desfăşoară ample acţiuni de monitorizare zilnice pe malurile râurilor din Gorj pentru a se asigura că nimeni nu încalcă legea.

Potrivit Asociaţiei Judeţene de Vânători şi Pescari Sportivi Gorj din data de 8 aprilie şi până în luna iunie se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, pe o durată de 45 de zile.
În perioada de prohibiţie trebuie ca pescarii să fie foarte atenţi deoarece legea este destul de aspră, este infracţiune şi se pedepseşte cu amendă penală de la 6000 de lei până la 10.000 de lei prinderea reproducătorilor în perioada de prohibiţie. De asemenea se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani în situaţiile în care pescarii folosesc diferite metode interzise pentru prinderea peştelui cum ar fi: curentul electric, substanţe toxice, unelte din plasă, monofilament. Sâmbătă a fost depistat un bărbat din comuna Plopşoru care pescuia într-un lac de pe raza comunei în această perioadă interzisă utilizând o plasă monofilament.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here