Astenii de primăvară – Reforma mentalităţilor

412

Materiale de construcţii, cutii de vopsea, ţiglă, gresie şi faianţă, bucăţi de BCA şi saci de adezivi ori ciment. Nu vă speriaţi căci nu vrem să anunţăm deschiderea nici unui magazin ori depozit de profil.

Toate cele prezentate mai sus pot fi văzute (cu generozitate spunem noi chiar dacă apărem ca răutăcioşi) nu oriunde ci taman (după cum ne informează ditamai panoul) la intrarea dinspre Cloşani în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei.
Nu ştiu din ce cauză dar albia Motrului este ”tapată’’ de tot felul de resturi din construcţii, cutii goale de la tot felul de vopseluri ori soluţii şi nu în ultimul rând nişte pungi de plastic de vreo jumătate de kilogram cu aspect dubios. Locul este uşor de identificat. La ieşirea din Cloşani există un fel de ‘’no man’s land’’până la panoul ce ne informează că am intrat în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei. De acolo şi până la un ditamai bolovan aşezat pe marginea drumului (şi care mai astă toamnă măcar era acoperit cu o plasă portocalie) şi două conducte (probabil de apă) ce traversează Motrul întreg perimetrul arată de zici că acolo este groapa de gunoi a zonei.
Culmea(aşa suntem noi românii facem haz de necaz)că în afara panoului ce ne informează că suntem pe teritoriul parcului mai există alte două panouri mai mici. Acestea ne aduc prompt la cunoştinţă o multitudine de măsuri şi obligaţii printre care şi cea de a nu arunca niciun fel de deşeu sau reziduu în acea zonă (şi vorba lui Garcea iar “ne râdem’’) că nici la 10 metri de respectivele “indicaţii preţioase’’ este aruncat în albia Motrului un talmeş-balmeş de tot felul de mizerii ce cu siguranţă le-ar putea da stomacul peste cap celor mai slabi de îngeri.
Nu o să ne apucăm să facem pe detectivii dar aceste resturi nu le aduc eventualii turişti în maşini (o parte dinte ei având alte obiective cum ar fi concursul de urâţire al zonelor de lângă acumularea Valea Mare prin multitudinea de vetre de foc făcute parcă în duşmănie) ci sătenii ce probabil la umbra întunericului îşi aruncă resturile din gospodărie în albia Motrului tocmai (zic eu) profitând de faptul că respectivul loc este în afara comunei.
Am mai intrat recent pe raza Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei pe poarta dinspre Obârşia-Cloşani şi Godeanu dar parcă pe râuşoarele şi locurile de acolo nu era aşa mizerie. Ori cine ştie nu oi fi văzut eu bine cu toate că nu prea cred.
De când am fost acuzat de nişte organizaţii obşteşti ale muntelui că sunt pe mână cu grupări de interlopi bucureşteni şi împreună regizăm existenţa gunoaielor şi deşeurilor pe cursurile de ape pe care eu apoi le prezint în media ca să compromit respectivele obşti umblu după mine în maşină cu 2 aparate foto şi o cameră video. Tot ce prezint are acoperire în fotografii ori video.
Dar unii oficiali din diferite obşti ori autorităţi comunale refuză să vadă realitatea şi atunci pun “placa cu interlopii” pentru a se “îmbăta cu apă de ploaie” în speranţa că la final cineva o să îi compătimească şi o să le dea crezare că se urzeşte ceva concertat împotriva lor.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here