Pandurii cer ajutor din partea statului pentru a relua pregătirea!

1953

Echipele profesioniste de fotbal pot relua pregătirile după ce jucătorii şi staff-ul fiecărui club angrenat în competiţie vor petrece două săptămâni în carantină. Ministerul Tineretului şi Sportului, după consultări cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, a emis o serie de măsuri menite să-i protejeze pe sportivi. Jucătorii trebuie să efectueze teste periodice pentru a elimina riscurile infectării cu COVID-19, însă rămâne de văzut dacă echipele de care aparţin pot suporta financiar costurile verificărilor sau ale aparaturii necesare. Directorul sportiv de la Pandurii, Camilian Floroiu, este de părere că măsurile prevăzute în protocol sunt bune, dar a admis că trupa gorjeană nu are banii necesari pentru a se alinia prevederilor din viitorul ordin ministerial. ,,E în regulă că se gândesc la măsuri, că se gândesc la lucruri care să ţină sportivii departe de acest virus şi să le ofere cât de cât o siguranţă. Acum, e foarte uşor să iei nişte măsuri. Din punctul meu de vedere, par bune, dar acum aştept să văd şi sprijinul autorităţilor, al statului, al Federaţiei Române de Fotbal către cluburi, pentru a putea implementa aceste măsuri. Sincer, vorbind la momentul de faţă, nu ştiu dacă sunt 5 sau 6 echipe în România care vor putea implementa cap-coadă aceste măsuri”, a declarat Floroiu pentru Cotidianul ,,Gorjeanul”.Oficialul clubului nostru a mai spus că Pandurii aşteaptă ajutor din partea statului. ,,Se pot face foarte multe lucruri: legat de modul unde ne pregătim, legat de modul unde stăm, legat de modul unde suntem băgaţi în acele 14 zile de izolare. La fiecare club, în fiecare localitate, se pot găsi aceste lucruri. Legat de acele teste, cluburile nu o să poată, zilnic, să le suporte, să ia aparate care să identifice temperatura sau chiar scannere termice. Nu vrem fonduri, ci cluburile să fie dotate cu aparatură sau cu teste rapide. Un club prăbuşit, fără susţinere financiară, nu poate să implementeze aceste măsuri. Costurile sunt prea mari”, a afirmat Floroiu.

Când e reunirea?
Pandurii nu au fixat încă o dată la care vor reveni la antrenamente. Oficialii clubului aşteaptă o hotărâre definitivă care să cuprindă măsurile de protecţie pentru jucători şi protocolul de reluare a pregătirii. Camilian Floroiu a declarat că, în continuare, sunt luate în calcul mai multe scenarii de către grupurile de lucru.
,,Aşteptăm o decizie fermă a Federaţiei şi a Ministerului, pentru că este destul de delicat să izolezi sportivii, să îi testezi. Oricum, în momentul în care se va decide reluarea campionatului, va trebui să găsim şi modalitatea în care vom reuşi să facem această pregătire. În aceste scenarii, există metode de pregătire care nu prea au legătură cu fotbalul. Fiind un sport de echipă, fotbalul are nevoie de pregătire colectivă şi, atunci, e destul de delicat să vă dau o dată sau un moment în care vom începe pregătirea. Este acest scenariu cu jucarea tuturor meciurilor, dar mai sunt şi scenarii cu play-off şi play-out. Mai sunt scenarii în care să se joace doar pentru promovare, dar, în funcţie de cum va permite timpul şi cum va permite această pandemie să reluăm activitatea, putem vorbi şi de punerea în practică. Dacă nu, rămân doar probabilităţi”, a spus directorul sportiv. Floroiu a adăugat că este necesară o perioadă semnificativă de pregătire pentru a putea susţine programul aglomerat care se prefigurează până la finalul sezonului.,,Vin din iarbă. Este foarte greu şi trebuie să fim foarte atenţi, pentru că punem jucătorii într-o situaţie extrem de delicată. Aceste pauze şi reporniri nu sunt atât de simple precum par pentru organismul unui sportiv. O să fie destul de dificil să-l readuci în parametrii normali ca jucătorul să fie din nou apt de joc, de competiţie. Mai mult decât atât, va fi o intensitate foarte mare, cu jocuri miercuri-sâmbătă, şi trebuie să fim foarte atenţi”, a explicat oficialul clubului.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here