Lecţii antiviolenţă, ţinute de deţinuţi la şcoală

490

Doi deţinuţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu au participat la o activitate derulată în cadrul Colegiului Tehnic nr. 2 din municipiu, tema dezbătută fiind „Consecinţele violenţei” . Astfel, liceenii au avut ocazia de a împărtăşi idei şi de a asculta poveştile persoanelor private de liberate, legate de violenţa în şcoală.

În cadrul activităţii, elevilor le-au fost prezentate cazuri de minori sancţionaţi pentru fapte de violenţă şi efectele actelor de violenţă în plan fizic şi psihic. Cei doi deţinuţi le-au prezentat elevilor participanţi experienţele lor de viaţă nu tocmai plăcute, în care privarea de libertate şi mediul carceral le-a afectat existenţa. Potrivit organizatorilor activitatea a fost interactivă, elevii şi persoanele private de libertate abordând subiecte care au vizat evoluţia fenomenului violenţei în şcoli, absenteismul şi abandonul şcolar, prevenirea delicvenţei juvenile cauzele care duc la săvârşirea faptelor de natură antisocială. Totodată influenţa anturajului sau consumul de alcool şi droguri duc în acelaşi loc.
Activitatea are drept scop conştientizarea de către adolescenţi a faptului că toate aceste comportamente deviante duc spre o viaţă trăită dincolo de limitele legii. Iar în ceea ce priveşte persoanele private de libertate, proiectul a vizat dezvoltarea responsabilităţii şi asumarea de către aceştia a unui rol activ în viaţa societăţii, în vederea facilitării reinserţiei după eliberare.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here