Ziua Internaţională a Poeziei, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană

400

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” va găzdui astăzi atelierul de poezie şi lectură publică intitulat „Poezia e cool(tură)!”, atelier la care vor participa elevi pasionaţi de poezie de la mai multe instituţii de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu. Manifestarea este dedicată Zilei Internaţionale a Poeziei, sărbătorită în fiecare an pe data de 21 martie.

Ziua Internaţională a Poeziei va fi marcată şi la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”. Elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu şi-au dat întâlnire astăzi în sala de lectură a bibliotecii, unde se va desfăşura, începând cu ora 17:00, atelierul de creaţie „Poezia e cool(tură)!”. „În cadrul acestui atelier, tinerii utilizatori ai bibliotecii se vor întâlni şi vor discuta despre poezie într-un mod neconvenţional. Vor participa aproximativ 15-20 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu, elevi care au în comun pasiunea pentru poezie”, a declarat Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj. Data de 21 martie este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept “Ziua Internaţională a Poeziei”, ca o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.
De asemenea „Ziua Internaţională a Poeziei” urmăreşte să susţină poezia şi stabilirea unui dialog între aceasta şi alte genuri ale creaţiei.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here