Căminul cultural de la Polovragi a fost inaugurat

464

În ultima perioadă a avut loc prin preocuparea primarului inaugurarea căminului cultural care într-o perioadă de 4 ani s-a aflat în reabilitare, dezvoltare, modernizare, destindere şi înfrumuseţare. Ca dezvoltare s-au dat în folosinţă sala de masă pentru nunţi, botezuri, seri distractive, cu capacitate de circa 600 persoane cu dotările necesare, bucătărie modernă, camere frigorifice, etc.

Pe lângă biblioteca ce a dost dotată cu aparatură modernă s-a amenajat o sală de lectură. De asemenea a fost dată în folosinţă o sală pentru repetiţii ale formaţiilor artistice. Sala de spectacole a fost dotată cu cele necesare şi moderne mobilier şi aparatură. Se poate aprecia căci totul e la nivel de 5 stele.
La inaugurarea întregului complex au participat pe lângă primarul Făsuescu Ştefan şi invitaţii acestuia dl. C.Teodorescu prefect de Gorj, Weber Mihai şi Dian Popescu consilieri judeţeni; care după vizita localului au trimis salutul şi aprecierile dumnealor la rezultatele obţinute.
Festivităţile s-au încheiat cu un frumos program artistic susţinut de Ansamblul artistic ”Doina Gorjului”.
Legat de istoricul vieţii culturale voi puncta următoarele: Căminul cultural a avut o primă inaugurare în anul 1963, construcţia durând circa 5 ani, fiind cea mai dotată clădire din fostul raion Novaci. Subsemnatul fiind director al Căminului cultural în perioada 1956-1964; 1965-1974 a fost necesară şi o activitate social culturală.
În anul 1957 au înfiinţat formaţiile artistice; cor mixt pe 4 voci, fluieraşi cu băciţe, grup vocal care până în anul 1991 au fost conduse de domnii profesori Chiriţescu Marin, Mesteacăn Constantin care ne urmăresc din ceruri şi Chiriţescu Maria, obţinând în fiecare an rezutate frumoase, premii şi aprecieri la nivel de raion, regiune apoi judeţ şi pe plan naţional.
După anul 1991 viaţa culturală a suferit noi transformări actual existând Ansamblul folcloric ”Cheile Olteţului” care include mai multe formaţii care sub conducerea şi pregătirea acestora de către dl. Epure Gheorghe a reuşit de asemeni să fie cunoscut şi apreciat atât în judeţ cât şi în afara judeţului fiind invitat şi peste hotare cu programele artistice.
Închei cele arătate contând pe sprijinul dumneavoastră în a invita cititorii să viziteze pe lângă alte obiective şi căminul cultural căci au ce vedea. Cu respect.
Prof. Ion Sărdaru Polovragi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here