Elevii din Gorj, la „Evocarea Primului Război Mondial”

396

„Evocarea Primului Război Mondial” s-a numit evenimentul care a avut loc joi, la Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. La acest eveniment au participat peste 150 de elevi de la mai multe şcoli din municipiu.

Joi, la ora 10.00, în amfiteatrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu a fost organizată o întâlnire dedicată evocării Primului Război la care au luat parte elevi ai mai multor instituţii de învăţământ din judeţ. Întâlnirea dedicată evenimentelor petrecute în Primul Război Mondial s-a adresat elevilor de gimnaziu din şcolile târgujiene şi s-a anunţat extrem de interesantă datorită abordărilor istoriografice noi pe care le-a propus generalul (r) Constantin Ispas, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor, filiala Gorj. “Noi Veteranii de război avem un protocol cu mai multe şcoli din Gorj. În cadrul acestei întâlniri ideea principală este perpetuarea memoriei. Primul Război Mondial, dus pe teritoriul judeţului Gorj, care a durat aproape 3 luni de zile, nu numai ce ştiţi dumneavoastră la podul Jiului”, a precizat Constantin Ispas, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor, filiala Gorj.

Ochi şi urechi
Elevii au fost încântaţi de această întâlnire deoarece acest gen de eveniment îi ajută să înţeleagă mai bine evenimentele din trecut.
„Am venit aici pentru a vedea prezentarea Primului Război Mondial. Cred că sunt interesante aceste acţiuni ne ajută să înţelegem mai bine ce s-a întâmplat în trecut”, a precizat una dintre elevele prezente la eveniment.
Organizatorii manifestării au fost Instituţia Prefectului – judeţului Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Asociaţia Veteranilor de Război din judeţul Gorj şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here