Se ia în calcul izolarea vârstnicilor „pentru 10-14 săptămâni”

1344

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că se ia în calcul prelungirea măsurilor de izolare pentru persoanele în vârstă.
„Da, luăm în calcul și această măsură la nivelul Comitetului științific, Institutului Național de Sănătate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sănătății, luăm inclusiv decizia cel puțin pentru început să ne gândim la 10-14 săptămâni în care să izolăm aceste persoane, având în vedere și evoluția ulterioară, dar ne adaptăm la evoluția pe care pandemia o va avea în România”, a declarat, duminică, Nelu Tătaru.
Ministrul Sănătății a transmis că măsurile de izolare și de restricții trebuie respectate. „Vreau ca toată lumea să înțeleagă că mai avem trei-patru săptămâni grele, aceste săptămâni trebuie să le gestionăm în comun, și noi, corpul medical, dar și populația de rând, ajutată de autoritățile locale, care trebuie să vegheze la această izolare și la această distanțare socială. (…) Viața noastră va reveni la normal peste o lună, o lună și jumătate, după ce vedem că acel vârf începe să scadă, încă nu am ajuns la acel vârf”, a adăugat Tătaru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here